Rechtsstaat niet heilig voor ruim een op de drie Nederlanders: ‘Zorgelijk’

Onderzoek/met videoEen derde van de Nederlanders vindt dat de regels van de democratische rechtsstaat terzijde mogen worden geschoven om ingewikkelde problemen op te lossen. Wie zich zorgen maakt over klimaatverandering of over migratie, vindt dat tegenspraak soms maar moet worden genegeerd. 

49 reacties

 • Marsono Somiro

  1 jaar geleden
  Rechtsstaat is sowieso een misplaatste benaming voor een land waar 1 despoot en wat vazallen, alreeds voor de 2e kamerverkiezingen uitmaken wie er uitgesloten worden van regeren en wie niet. Een hopeloos verouderde kieswet speelt dat geheel in de kaart van de welgestelden en hun leiders in NL die vasthouden aan hun politieke keuzes omdat zij financiele inkomensvoordelen krijgen. De rest van het volk inmiddels (45%) leeft op of onder de armoedegrens en worden niet gehoord of gezien door de junta.
 • Henk Doddema

  1 jaar geleden
  De toeslagenaffaire heeft aangetoond dat de overheid in al haar geledingen door en door rot is. De meer dan 1100 uit huis plaatsingen worden door Weerwind gebagatelliseerd. Groningers worden door Rutte al jaren lang geschoffeerd. Rutte lacht het weg. Rechters spelen het spelletje mee. Hoezo rechtsstaat.
 • Marsono Somiro

  1 jaar geleden
  Rechtsstaat niet heilig voor ruim een op de drie Nederlanders? Dat komt omdat een op de drie Nederlanders niet rechtvaardig behandeld wordt door NL. Neem Rutte en de financien die heden stagneren. De politiek leider van NL gedraagt zich als een vader van een gezin die in 1 avond zijn hele loon verzuipt en daarna bij thuiskomst zijn gezin meldt dat hij alles er doorheen heeft gejaagd en geen cent meer over heeft voor het huishouden. Voor Kaag geldt 60 miljard in de pot, doch niet voor de armoede.
 • Kees Leautaud

  1 jaar geleden
  Hoezo democratie. De elite regeert en wij de hardwerkende burger wordt uigezogen om enig welk politiek feestje te financieren. Wij, de burger worden klein gehouden en er is GEEN enkele politieke beweging die voor de democratische vrijheid en welzijn van de burger op zal komen. Burgers laten ze creperen terwijl de belasting weer eens wordt verhoogd. En WIJ, de burger? WIJ laten het allemaal gebeuren.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik heb er geen enkel probleem mee dat in hectische situaties soms de democratie wordt omzeilt,achteraf wel onderzoek, erder vind ik het de hoogste tijd dat de oude meuk zoals Rutte moeten aftreden om de dood normale reden dat op den duur posities persoonlijk worden