Zo'n 136.000 huurders die nu nog in een te duur huis wonen, krijgen straks ook recht op huurtoeslag.
Volledig scherm
Zo'n 136.000 huurders die nu nog in een te duur huis wonen, krijgen straks ook recht op huurtoeslag. © DNR

Regels voor huurtoeslag versimpeld: tienduizenden mensen extra krijgen er recht op

Tienduizenden huurders extra krijgen vanaf 2024 recht op huurtoeslag. Het kabinet versoepelt de regels om voor de toeslag in aanmerking te komen.

71 reacties

 • Richard Barten

  5 dagen geleden
  Gewoon een basisinkomen en geen toeslagen meer . Simpel en makkelijk . Zijn meer landen die dat hebben en het werkt goed
 • ineke koppelman-meijerink

  6 dagen geleden
  De huren worden kunstmatig hoog gehouden omdat men toch huursubsidie krijgt. Huur verlagen en subsidie afschaffen. Alles in nederland is te duur door al die subsidies.
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  In de media staat ook, dat de toeslag voor huur geheel verdwijnt.. zie Google.. rampzalig, de volgende ramp na de toeslagen affaire. Het kostte miljoenen aan onderzoek etc etc..
 • Karel Tichmann

  3 maanden geleden
  Hanneke, een beetje rekenen is de enige weg naar financiële onafhankelijkheid. b.v. Dit makkelijk algebra probleem, kan iedereen in 15 minuten leren, het zijn maar 10 stappen in de juiste volgorde (Google). Iedereen die voor mij willen werken, moeten zo'n probleem oplossen 5(- 3x - 2) - (x - 3) = -4(4x + 5) + 13 het juiste antwoord is 0 = 0 . Het is een normale maatstaaf, wat voor soort personeel aantrekkelijk is voor mijn bedrijf. Niemand verdient minder dan 5000 euro p/maand plus bonussen.
 • Sander Wolvers

  3 maanden geleden
  Tuurlijk en de keihard werkende burger zich kapot betalen aan belasting Terwijl er steeds meer binnenkomen en profiteren van het kadootjesbeleid hier En dan zijn er nog mensen die zogenaamd niet kunnen werken een uitkering vangen alle toeslagen wat mogelijk is en daarnaast bij mensen zwart schoonmaken (€15 per uur) of voor een bedrijf naar buitenland kunnen gaan (€700 per week ) Toch steeds krommer in dit land zeg
 1. D66'er Sjoerdsma in rechtbank: ‘Met dood bedreigd na tribunalen-uitspraak Van Houwelingen (FvD)’

  D66'er Sjoerdsma in rechtbank: ‘Met dood bedreigd na tribunalen-uit­spraak Van Houwelin­gen (FvD)’

  Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66) is vorig jaar november overladen met doodsbedreigingen nadat Pepijn van Houwelingen (FvD) in de Tweede Kamer dreigde dat er voor hem tribunalen zouden komen. Dat stelt Sjoerdsma vandaag in een verklaring in de rechtbank. Daar dient een zaak tegen een man die Sjoerdsma dreigde met ophanging. ,,Voor mij is duidelijk door wie verdachte zich heeft laten inspireren.”