Reizen Portugal, Canarische eilanden en Cyprus afgeraden

videoVoor het hele vasteland van Portugal gaat vanaf vrijdag het advies gelden om alleen te reizen in noodzakelijke situaties. Ook voor de Canarische eilanden en de Balearen (onder andere Ibiza en Mallorca) in Spanje wordt het reisadvies aangescherpt, datzelfde geldt ook voor Cyprus.

27 reacties

 • Jan De Lange

  2 weken geleden
  Ook hier zien we de voordelen van de EU, alle landen zouden de qr code erkennen. Niet dus alle landen hebben eigen regeltjes en die veranderen nog sneller als een politicus. Wie weet wat er in de minuten net voor je reis veranderd. Ik ben geheel gevaccineerd en heb de code in mijn telefoon staan, gaan als de reisorganisatie beslist om te gaan, naar gran canaria. We gaan het zien. Leve de geweldige of geweldadige EU.
 • Henry Janssen

  3 weken geleden
  Wat afgeraden gewoon verbieden ik weet niet wat voor stelletje onbenullen er in Denhaag zitten maar ze doen weer precies hetzelfde als vorig jaar. Iedereen lekker op vakantie laten gaan en dan vooral niet controleren nee gewoon weer teug laten komen met als gevolg dat de mensen dadelijk weer in de lockdown komen te zitten. Met dank aan die zielige studenten die hier al lak hadden aan regels en in het buitenland hellemaal nergens meer naar kijken. En maar roepen dat het niet hun schuld is.
 • Toby Louwen

  3 weken geleden
  ik snap er niets meer van. 11 juni jl riepen de EU staten dat elke gevaccineerde en negatief geteste vrije reisdoorgang zou hebben in heel de EU. De vluchten gaan gewoon. Maar je mag niet....
 • Cristiano Ramos

  3 weken geleden
  Ben zo blij met dit nieuws. Betekent dat ik rustig op vakantie kan gaan, nauwelijks drukte en dus lekker ruimte om te ontspannen. Wat al eerder is opgemerkt door meerderen hier, gebruik je gezond verstand en dan kom je er wel. En ook al gemeld door anderen, het wordt afgeraden om van donkerrood naar rood of oranje te gaan? Blij dat ik mijn eigen vakantieadres heb in Portugal, ik laat niet meer gek maken net als vorig jaar. 2 jaar stress en gezeik No Thank You
 • M Waarhold

  3 weken geleden
  Je zou een vakantie geboekt hebben en je reisorganisatie cancel het niet, dan kan je voor de tweede keer een gedeelte van je geld kwijt zijn omdat je dan zelf moet cancelen. En mijn ervaring is, dat er dan alsnog iemand anders op jou stoel zit. Ik ga niet zeggen dat reisorganisaties het goed hebben maar op deze manier verdienen ze er alsnog aan ondanks je annuleringsverzekering.
 1. Kunnen we nu wel of niet op vakantie? Dit zeggen de reisorganisaties
  PREMIUM
  Corona-eisen

  Kunnen we nu wel of niet op vakantie? Dit zeggen de reisorgani­sa­ties

  Door de groeiende wirwar van corona-eisen die steeds meer Europese landen vanwege de oprukkende deltavariant stellen, raken Nederlandse vakantiegangers de draad compleet kwijt. En de verwarring wordt donderdag nog groter als het Europese RIVM ons land op code rood zet. Gaan we of blijven we thuis? Duizenden Nederlandse gezinnen tobben met die vraag nu Frankrijk strengere coronaregels afkondigt. ,,We gaan tóch, we zijn allemaal zo ontzettend aan vakantie toe.’’
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”