Premier Mark Rutte, minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra en minister van Defensie Kajsa Ollongren tijdens een debat over de invasie van Oekraïne door Rusland.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte, minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra en minister van Defensie Kajsa Ollongren tijdens een debat over de invasie van Oekraïne door Rusland. © Phil Nijhuis

Relatie tussen Den Haag en Moskou verslechtert in hoog tempo

De regering in Moskou zet vijftien Nederlandse diplomaten het land uit. Tegelijkertijd kondigt premier Mark Rutte aan dat Nederland pantservoertuigen zal leveren aan Oekraïne om dat land te steunen in de strijd tegen Rusland.

296 reacties

 • Wim van Zuilekom

  3 weken geleden
  Beste Ruud van de Akker, aan Uw schrijven is NIETS meer aan toe te voegen, U hebt het precies bij het goede eind !!!
 • Maria Yvonne Franssen

  1 maand geleden
  @JHendrik Inderdaad meten met 2 maten. Israël houdt o.a. de Libanese Golanhoogte bezet om militair strategische redenen. Rusland gaf al jaren te kennen, de opruk van de NATO/EU richting Oost niet te zullen accepteren voorbij 'rode lijn', óók om militairstrategische redenen. Het gaat in internationale betrekkingen nog altijd om: economische en/of strategische belangen: ongeacht de 'verheven morele rechtvaardiging' die men opgeeft. Als die 'rode lijn' was gerespecteerd, was er nu géén oorlog.
 • Rob Mulder

  1 maand geleden
  De relatie tussen Den Haag en het Nederlandse volk verslechterd ook met de dag, maar dat heeft Den Haag nog steeds niet in de gaten!
 • jan van Blitterswijk

  1 maand geleden
  Even iets anders. Op 25 maart 2019 heeft Trump eenzijdig de door Israël bezette Golan vlakte erkend als Israëlisch grondgebied. Biden heeft deze erkenning ( ondanks een VN resolutie) gelaten zo die is met de verklaring dat dit in het belang van de veiligheid van de Israëlische staat is.Hoezo mijnheer Rutte meten met twee maten? Luister naar Bob Dylans " Masters of War" dan snap je wie hier de regie voert.
 • V/d Bas

  1 maand geleden
  Mariniers 2500 man, 11 Luchtmobiel 3 parate bataljons, met 11 schoolbat is 2700. Kct 1 bataljon 560 man. Dat is een goede 5700 man zwaar getrainde elite militairen. Weet niet hoe groot je handen zijn? Luchtmobiel heeft geen tanks nodig, die hebben namelijk 30+ ah-64 apache's en genoeg ch-47 chinooks om 1 gevechtsbataljon in 1 keer te verplaatsen. Dat is zo'n enorme bak vuurkracht. 1 Apache longbow schakelt een half tankbataljon uit nog voor ze hem kunnen horen. Tanks hebben ze niet nodig.
 1. Inwoners Donbas denken niet aan vertrekken: ‘Ik ben nog geboren onder Stalin en blijf hier’
  Play
  PREMIUM
  met video

  Inwoners Donbas denken niet aan vertrekken: ‘Ik ben nog geboren onder Stalin en blijf hier’

  Gemakkelijk is het leven als chauffeur van een evacuatiebusje niet. Al helemaal niet als je naar Horskoje (Hirske) moet, een mijnwerkersstadje in het uiterste oosten van Oekraïne. Dan rijd je tot vlak bij het front over een weg waarop je om de haverklap aan de oorlog wordt herinnerd - door een raket die zich diep in het asfalt heeft geboord zonder te ontploffen of door de graffiti op een verlaten pand (‘mamma, ik kom terug’) - en wanneer je dan eindelijk bent aangekomen, blijkt dat je bijna voor niks je leven hebt gewaagd.