Remkes: Als partijen niet over inhoud willen praten, ben ik snel weg

VideoDe nieuwe informateur Johan Remkes durft niet te beloven dat het zal lukken om snel een nieuw kabinet te vormen. Hij vergeleek de formatie, zoals die tot nu toe verloopt, met de processie van Echternach, waarbij de deelnemers eerst drie stappen vooruitzetten en dan weer twee achteruit.

13 reacties

 • J Smid

  1 maand geleden
  Als de politieke partijen er niet uitkomen en zelfs een minderheidskabinet niet lukt wordt het dan niet eens tijd dat de burgers dan maar knopen doorhakken middels een referendum?
 • Theo Boerboom

  2 maanden geleden
  Remkes met zoveel politieke ervaring zou heel goed moeten weten, dat de situatie in de formatie de reinste poppenkast is. Dit heeft compleet niets meer met democratie te maken. Met serieus regeren al helemaal niet. Ik ben benieuwd wat zijn beweegredenen zijn, om zo'n troosteloze bende te helpen formeren.
 • Jansen

  2 maanden geleden
  Kan dit kleutergedrag ophouden. Ik wil niet met jullie want jullie zijn stom...ik wil alleen met hun want zij zijn wel lief....Streep erdoor en 3 keuzes, link/rechts/midden meeste stemmen gelden. Deze splinterpartijtjes voegen echt allemaal niets meer toe aan de democratie, tijd voor iets nieuws.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  @John Mulder, PVV en anderen rechtse partijen worden buitengesloten (cordon sanitaire) terwijl een aanzienlijk deel van Nederland op deze partijen heeft gestemd. Extreem links hetgeen GroenLinks is mag wel meepraten... D66 en PvdA zijn eveneens links, bij hun is het meer geld voor klimaat en meer geld voor migratie. Daarom is een minderheidskabinet niet verkeerd - waarbij de stemmen van rechtse partijen belangrijk worden, dit noemen ze met een mooi woord een parlementaire democratie.
 • Wouter Mes

  2 maanden geleden
  Wat mij opvalt is dat alle partijen afzonderlijk bij Remkes komen, behalve PvdA en GL. Dat is meten met twee maten, ze moeten ieder voor zich kunnen praten. Remkes zou ook wat dat betreft consequenter moeten zijn en zich niet gelijk in de hoek laten dwingen. Volgende keer met D66 erbij? De andere partijen die winst hebben geboekt worden al bij voorbaat uitgesloten? Lekker democratisch D66 en VVD!