RIVM-modellen onzeker, maar zeer verontrustend: deze cijfers zag het kabinet

VIDEOHet RIVM heeft het kabinet voorafgaand aan de persconferentie van gisteren zeer verontrustende voorspellingen voorgeschoteld. In modellen wordt rekening gehouden met een extreme overbelasting van de zorg. De modelleurs van het RIVM benadrukken wel dat er zeer grote onzekerheden zijn. 

182 reacties

 • Wagemans

  1 jaar geleden
  Misschien goed om de grafiek van ruim drie weken geleden waarmee de virologen ons angst hebben aangejaagd nogmaals bij te werken met de werkelijke IC bezetting. Maar ja de virologen zullen natuurlijk zeggen dat ze van te voren niet alles wisten en met een voorspelling van 500 - >5000 bezette IC bedden kom je natuurlijk altijd in de buurt van het werkelijke verloop. Hoe lang laten we ons beleid nog leiden door dit soort modellen?
 • Toby Louwen

  1 jaar geleden
  Modellen geven alleen als output wat je er aan data invoert. En die invoer is dus shaky op zijn best en totaal onrealistisch op zn slechtst. De modellen zelf worden niet getoetst of openbaar gemaakt. Onlogisch, want "samen tegen corona" betekent ook dat je je werk - dat zóveel impact heeft op beleidskeuzes - dubbel wil controleren, bv door universiteiten. En daar komt dan meteen de onvrede vandaan, want RIVM stelt, OMT adviseert en kabinet doet, zonder enige vorm van inzage. Ontransparant dus.
 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Voor de regering is dit allemaal nieuw. Zou jij het beter gedaan hebben? Foutloos? Nope. Dus hou op met kritiek, blijf vnl binnen en draag een mondkapje als je toch weg moet. Wees dankbaar dat je corona overleefde! Ondankbaarheid en kritiek… ik zou allang uit de regering gestapt zijn, dus respect dat ze blijven.
 • R Mardone

  1 jaar geleden
  Argumenten onderbouwen met 500 karakters wordt lastig, haha. Het gevoel is wederzijds als het gaat om 'de wereld op zijn kop' overigens. We leven in paralelle werelden denk ik.
 • R Diks

  1 jaar geleden
  @R Mardone zoals eerder is het weer de wereld op zijn kop bij u. Ik reageer alleen op uw feiten die deels niet kloppen en die u niet goed kunt onderbouwen. En dit is namelijk het probleem omdat u een vaccinatie plicht wil invoeren op vermoedens! Want ook dat zeggen uw geciteerde kenners en deskundige! Zoals eerder al vermeld ben ik niet tegen vaccinatie maar tegen het opsommen van niet onderbouwde vermoedens! Ik volg dus zeker niet mijn instinct of onderbuik gevoelens maar denk wel zelf ook na.