Winkelend publiek in Amsterdam.
Volledig scherm
Winkelend publiek in Amsterdam. © ANP

Rood Nederland versoepelt sneller dan groen Duitsland: ‘Ik houd mijn hart vast’

Nederland is het enige land aan de Noordzee dat nog rood kleurt op de Europese coronakaart, en toch versoepelen we sneller dan onze buurlanden. In de Tweede Kamer klinkt onbegrip. ,,Als je niet oppast, struikel je met de finishlijn in zicht.”

97 reacties

 • Scheijven

  1 maand geleden
  Nederland maakt zich weer eens enorm belachelijk!! Ieder normaal denkend mens weet dat je nog noet oppassen omdat er nog maar 25% gevaccineerd is. Pas versoepelen als iedereen voor de tweede keer is gevaccineerd en 2 weken uitwerking van het vaccin achter de rug is. Dan ben je pas goed bezig!!
 • Heleen Steman

  1 maand geleden
  Het aantal besmettingen gemiddeld afgelopen week was ongeveer 38/39 per 100.000. In het overzicht (foto2) staat Nederland dan links onder in de hoek. Super groen. Nu is het aantal besmettingen fors aan het afnemen afgelopen weken. Bezorgdheid over de Delta variant is terecht, maar deze variant is dit voor alleen voor niet of gedeeltelijk gevaccineerden. Verder is het een zeer dringend advies de afstand te bewaren, handhygiëne, blijf thuis bij klachten en vermijd zoveel mogelijk drukke plekken.👍
 • H. Claessen

  1 maand geleden
  Ik vind dat de versoepelingen veel te snel gaan en hou mijn hart vast voor het najaar. Ik vrees dat enerzijds het zelf meenemen van varianten uit buitenland en anderzijds door inreizende buitenlanders in combinatie met de supersnelle versoepelingen weer een opleving van het aantal besmettingen en zieken gaar opleveren.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  A de Groot Volgens mij gaan we te snel hadden nog even vol moeten houden straks weer terug is veel moeilijker Dus lieve mensen hou u aan de regels toch nog maar even mondkapje op in super markt en hou de ander halve meter in acht Op naar een mooie zomer Ad
 • Brand

  1 maand geleden
  Neem geen risico en doe n vliegverbod op India, zuid Amerika en voorlopig de Uk
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”