Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ruim 1000 kinderen van ouders toeslagenaffaire uit huis geplaatst

Tussen 2015 en 2020 zijn ruim 1000 kinderen van ouders die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire onder jeugdbescherming en uit huis geplaatst. De Tweede Kamer is verbijsterd over dat hoge aantal. 

91 reacties

 • Chiel Pauwelsen

  10 maanden geleden
  We zijn nu vele maanden verder en nog steeds is er geen begin van een oplossing. Een cabaretier moet hier blijkbaar aandacht voor vragen, staatsontvoeringen noemde hij het en daar is geen letter van gelogen. Een verschrikkelijke schande voor een land dat zichzelf een beschaving noemt. Onze regering heeft meer met Ukraine en de verschrikkingen die daar plaatsvinden dan met deze misstanden in eigen land. Hoewel de rijken uit Rusland worden wel aangepakt nadat zij hun geld hebben weggezet, bedankt.
 • Jack van den Burg

  1 jaar geleden
  Hoe zou een nadere analyse er uit zien? Zouden deze kinderen niet uit huis zijn geplaatst als de toeslagenaffaire niet had toegeslagen?
 • J. Breuer

  1 jaar geleden
  .Rutte heeft het in Brussel over Polen. Hier in Nederland brand de lamp maar daar hoort men hem niet over. En het werken van dag en nacht aan het oplossen van dit schandaal(Hoekstra) moet men maar met een korrel zout nemen.
 • Roelof Bagnay

  1 jaar geleden
  Waar blijven die partijen die Altijd commentaar hebben .gl ,pvda ik heb ze nog niet gehoord ze zijn toch Altijd zo voor de burger. Het hele kabinet moet weg ook de tweede kamer en nooit meer een politieke carrière. Nieuwe verkiezingen, is de enigste op lossing om van deze demente bende af te komen. Rutte er wel geen herinneren aan hebben. Ziek land
 • B Zonneveld

  1 jaar geleden
  JEUGDZORG??? Verdacht stil. Kabinet verdacht stil.