Volledig scherm
Lili en Howick © ANP

Ruim 117.500 handtekeningen voor kinderpardon

Ruim 117.500 mensen vrezen voor nieuwe drama's met in Nederland opgegroeide kinderen die terug moeten naar hun moederland. Toestanden zoals met Lili en Howick moeten worden voorkomen. Ze roepen de Tweede Kamer op tot een humaan kinderpardon.

Zij ondertekenden de petitie met het motto: Ze zijn al thuis. Zo'n vierhonderd andere kinderen zouden hier ook moeten kunnen blijven. Die zitten in hetzelfde schuitje als het tweetal van Armeense komaf dat zaterdag op het laatste moment niet weg hoefde. Ook voor de vierhonderd dreigt 'gesol' met alle stress van dien, waarschuwen de ondertekenaars.

,,Er moet een oplossing komen voor deze kinderen. Het is 1 kind per gemeente, dat kan Nederland makkelijk aan'', aldus de initiatiefnemer, de actiegroep DeGoedeZaak.

Op dit moment licht staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) de gang van zaken toe rond Lili en Howick. Het liveblog is hier te volgen

Kijk hier naar een interview met Lili en Howick:

  1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
    PREMIUM

    De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

    Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’