Volledig scherm
Lili en Howick © ANP

Ruim 117.500 handtekeningen voor kinderpardon

Ruim 117.500 mensen vrezen voor nieuwe drama's met in Nederland opgegroeide kinderen die terug moeten naar hun moederland. Toestanden zoals met Lili en Howick moeten worden voorkomen. Ze roepen de Tweede Kamer op tot een humaan kinderpardon.

Zij ondertekenden de petitie met het motto: Ze zijn al thuis. Zo'n vierhonderd andere kinderen zouden hier ook moeten kunnen blijven. Die zitten in hetzelfde schuitje als het tweetal van Armeense komaf dat zaterdag op het laatste moment niet weg hoefde. Ook voor de vierhonderd dreigt 'gesol' met alle stress van dien, waarschuwen de ondertekenaars.

,,Er moet een oplossing komen voor deze kinderen. Het is 1 kind per gemeente, dat kan Nederland makkelijk aan'', aldus de initiatiefnemer, de actiegroep DeGoedeZaak.

Op dit moment licht staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) de gang van zaken toe rond Lili en Howick. Het liveblog is hier te volgen

Kijk hier naar een interview met Lili en Howick:

  1. Kinderen adviseren: ‘Open Oudertelefoon, ouders willen ook dingen kwijt’

    Kinderen adviseren: ‘Open Oudertele­foon, ouders willen ook dingen kwijt’

    De Nationale Raad van Kinderen heeft zojuist minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geadviseerd over het taboe rond kindermishandeling. Gemiddeld zit in elke klas van dertig kinderen één kind dat te maken heeft met kindermishandeling of verwaarlozing. De 10- tot 14-jarigen adviseren vandaag op Wereld Kinderdag de vicepremier: ,,Open voor ouders een Oudertelefoon, want volwassenen willen ook dingen kwijt.’’