Sjoerd Sjoerdsma staat de op zwarte lijst van Rusland
Volledig scherm
Sjoerd Sjoerdsma staat de op zwarte lijst van Rusland © ANP

Rusland: ‘Nederland provoceerde ons door ‘agressief’ D66-Kamerlid mee te nemen’

Dat D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma onderdeel was van de Kamerdelegatie die een bezoek zou brengen aan Moskou, is een ‘bewuste provocatie’. Dat zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. Nederland gelaste het bezoek aan Rusland gisteren af nadat bleek dat Sjoerdsma op een zwarte lijst stond. 

 1. ‘Schrikbarende’ conclusies in zeer kritisch advies: Den Haag heeft ‘de regio’ stelselmatig verwaarloosd
  PREMIUM

  ‘Schrikba­ren­de’ conclusies in zeer kritisch advies: Den Haag heeft ‘de regio’ stelselma­tig verwaar­loosd

  De landelijke overheid heeft achtergebleven regio's in het land de laatste decennia stelselmatig verwaarloosd. Dat heeft geleid tot niet te rechtvaardigen verschillen en kan de Nederlandse democratie ondermijnen. Dat stellen drie adviesraden van de overheid in een gezamenlijk advies dat maandagmiddag in Veenhuizen werd overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken.
 2. Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat
  PREMIUM

  Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat

  Wat een strijd was het, toen het echtpaar Donker Dohmen hun twee achternamen wilde doorgeven aan hun kinderen. Terwijl vrouwen steeds geëmancipeerder werden, was het kiezen van achternamen tot dinsdag ‘ouderwets’ beperkt, vaak in het nadeel van de moeder. ,,Het was net of ik er niet bij hoorde”, vindt Sandra, moeder van drie zonen. Waar zij destijds een list bedachten, kan vanaf nu iedereen twee achternamen krijgen.