Premier Rutte in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Premier Rutte in de Tweede Kamer. © EPA

Rutte: Bibliotheken volgende week ook open, kermissen en restaurants blijven nog wel dicht

Het kabinet heeft besloten om de bibliotheken volgende week ook te openen, als de daling van het aantal ziekenhuisopnames blijft doorzetten. Dat was een wens van D66, CDA, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en ChristenUnie. Restaurants en kermissen blijven voorlopig wel gesloten, zo heeft premier Rutte gezegd in een coronadebat.

31 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Bij de bibliotheek kun je een kopje koffie / thee krijgen... daarom ga ik dadelijk daar graag naar toe.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Mark Rutte is de grote manager van Nederland. Hij weet het zo te brengen met zijn praatjes dat men ondanks hem te bekritiseren er in trapt. Hij is een leepe bestuurder en weet dat Kamerleden elkaar tegen spreken en niet tot besluiten kan komen behalve de coalitie die houden hun mond(- en) 😌 en de ogen dicht.
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  @Yourick Uit Bolsward, wanneer het Rutte uit komt, ga er geen logica achter zoeken, die is er niet. De macht van Rutte is ondoorgrondelijk.
 • Erik Hoogeweij

  1 jaar geleden
  Wat ze ook besluiten; het is nooit goed. Iedereen heeft zijn eigen ‘belang’ en schreeuwt weer moord en brand als dat ‘belang’ niet genoemd wordt! 😔
 • Yvelotte Backer-Hennings

  1 jaar geleden
  O ja de bibliotheken. Dat waren ze even vergeten. Dat er musea en theaters bestaan die in eerdere lockdowns hun zaakjes prima op orde hadden heeft dit a-culturele kabinet niet eens op het netvlies. Hoewel als je ze maar lang genoeg gesloten houdt vallen ze vanzelf wel om. Weer een kostenpost geschrapt.