Premier Mark Rutte na afloop van een debat over de invasie van de Russen in Oekraïne.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte na afloop van een debat over de invasie van de Russen in Oekraïne. © ANP

Rutte: Complete compensatie lukt niet, we proberen koopkrachtval te dempen

De brandstofprijzen exploderen, de gemiddelde koopkracht valt met bijna drie procent omlaag. Maar het kabinet kan niet meer dan die economische klappen ‘dempen’, tempert Rutte de verwachtingen. ,,En een positief koopkrachtbeeld, zoals we eerder afspraken, is een illusie.”

138 reacties

 • Rijn van Dijk

  7 maanden geleden
  Realistische opstelling van Rutte. Met z'n allen even een stapje terug is helemaal zo gek niet. Komen we weer met beide beentjes op de grond en leren hopelijk dat welvaart niet vanzelfsprekend is, sterker nog, misschien helemaal nieuw voor sommigen, er moet voor gewerkt worden en ook de tering naar de nering zetten wordt dan misschien weer eens serieus genomen. Wiegel had het fout, sinterklaas bestaat niet, ook al doen D'66 en nog linksere partijen wel hun best sinterklaas te spelen.
 • Stuifzand

  7 maanden geleden
  Dit is de ellende van 10 jaar Rutte. Wel het koningshuis een flinke verhoging toestaan en dure auto's kopen voor Maxima en Beatrix zij hebben het waarschijnlijk harder nodig dan de hard werkende Nederlander die dit land groot hebben gemaakt het wordt tijd dat deze economische associale figuren van het toneel verdwijnen.
 • Hans Laats

  7 maanden geleden
  Hans Laats. @PJM Kortekaas, het was China Xi en Poetin die een afspraak hebben gemaakt om niet tijdens de spelen Oekraïne binnen te vallen. Ik denk niet dat ons welvaart nu niet het belangrijkste is. Het is wel zo dat mensen de meesten elk 0.10 euro cent twee keer om moet draaien. Al voor deze oorlog zijn de prijzen en de inflatie omhoog gegaan. Dat moet u niet zijn ontgaan toch.
 • Hansma

  7 maanden geleden
  Zullen we beginnen met het afschaffen van het "tijdelijke" kwartje van Kok!? Dat is iig al iets. Zolang wij dat allemaal maar blijven accepteren gaat meneer Rutte gewoon verder met wat hij al jaren doet, van alles beloved en niks doen, of het moet voor de hoge inkomens zijn.
 • Ton Lucassen

  7 maanden geleden
  5 tot 7 miljard extra inkomsten voor het kabinet door de hoge energieprijzen en dan is er geen ruimte voor belastingverlaging?? Schandalig zo als het kabinet met zijn burgers omgaat ,maar er is wel geld voor allemaal linkse hobby's!!