Rutte, De Jonge en Van Dissel geven vanavond persconferentie over harde lockdown

UPDATENederland wacht opnieuw een harde lockdown.  Vanavond om 19.00 uur geven premier Mark Rutte, minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en OMT-voorzitter Jaap van Dissel samen een persconferentie waarin wordt aangekondigd dat de boel tot 14 januari op slot gaat.
De persconferentie is live te volgen op onze website en via NPO1. 

 1. Definitief EU-akkoord over verminderen gas: ‘Moeten ons verenigen tegen machtsspelletje Poetin’

  Definitief EU-ak­koord over verminde­ren gas: ‘Moeten ons verenigen tegen machtsspel­le­tje Poetin’

  ,,Het bleek toch geen onmogelijke missie.” De EU-landen zijn definitief akkoord over 15 procent vooralsnog vrijwillige besparingen op gas van augustus tot eind maart, meldt het Tsjechisch voorzitterschap. ,,Alle EU-landen zijn doordrongen van het belang van besparingen op gas”, zei minister Rob Jetten bij aankomst in Brussel voor een vergadering van de Europese klimaat- en energieministers.
 2. Coronatsunami overspoelt Engeland, restaurants en kroegen sluiten zélf de deuren
  spoedberaad

  Coro­natsuna­mi overspoelt Engeland, restau­rants en kroegen sluiten zélf de deuren

  Het Verenigd Koninkrijk wordt de afgelopen dagen ongenadig hard getroffen door het coronavirus. Voor de derde dag op rij is het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen geteld sinds het begin van de uitbraak vorig jaar. Diverse restaurants en kroegen wachten niet op instructies van de overheid en sluiten zelf de deuren, onder meer vanwege een stroom aan annuleringen en zorgen over de gezondheid van het personeel.