Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’

VIDEODemissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen. 

262 reacties

 • John Rooijen

  2 maanden geleden
  Het is niet aan Rutte of De Jonge om hun excuses aan te bieden maar door degenen, die, ondanks mogelijkheden daartoe, tot op heden niet (voldoende) gevaccineerd zijn en denken dat de richtlijnen ten aanzien van bijvoorbeeld voldoende afstand houden niet voor hen bedoeld zijn. Kijk eerst in de "Coronaspiegel" eer je een ander om excuses vraagt: "wat voor maatregelen heb ik niet allemaal genomen om in mijn omgeving het Coronavirus te bestrijden", steeds voldoende afstand houden, mondkapje enz.
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. @M.Waarhold eens. Het Kabinet, Mark Rutte en Hugo de Jonge ontkennen eerst, geen schuld aan en mogelijk onderdruk van, dat weten wij niet, erkennen zij van schuld en tegelijkertijd zeiden ze van een inschattingsfout. Velen zeiden in de reacties dat Rutte en de Jonge het goed deden maar is wel zo. Waar gewerkt wordt vallen de spaanders maar dit is al meer dan 1 jaar en 5 maanden?. Ik heb géén vertrouwen meer in deze 2- bewindslieden. Dit gaat gewoon maar door.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Sonja Vos, dat heeft niets met gezond verstand te maken, in alle andere situaties had en ook naar de regering gewezen maar nu geeft men het advies en dat moeten we onze gezonde verstand gebruiken. We krijgen toestemming en dan verwacht men dat men het niet doet. Je gaat met je kind naar de speeltuin maar mag niet spelen. De verantwoordelijken zijn de mensen die de regels opstellen, we geven toestemming en we gaan ons gezonde verstand gebruiken, verwacht u dat iedereen thuisblijft? Utopie!
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Hans Laats, ik ben het met u eens maar als ik toestemming zou geven en mensen zouden het doen, dan moet ik idd de fout bij mezelf zoeken. "inschattingsfout" wilt al zeggen dat je daar de jongeren niet de schuld van kan geven, ze hebben er immers toestemming voor gehad. Maar dan zeggen dat het aan de jongeren ligt, gaat er bij mij niet in, te makkelijk en waarom onze bewindslieden de handen boven het hoofd houden? Zij delen de lakens uit en dat dat niet makkelijk is is inherent aan de functie.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Sonja Vos, je zou kunnen verwachten dan we met z'n allen doen wat ons gevraagd wordt. Maar als er geen verplichting is, kan je het toch op je klompen aanvoelen dat niet iedereen zich aan het advies (geen verplichting dus...) houdt. Ik kan niet begrijpen dat mensen dat niet snappen. En dan nog, iedereen op de hele wereld zou het dan ook moeten doen. Sorry hoor maar als je niet snapt dat dat niet gaat lukken, dan ontbreekt er ergens iets bij mensen die dat niet willen zien.