ANP
Volledig scherm
© ANP

Rutte en Kaag willen vaart maken: ‘Kabinet voor de zomer’

Video'sTwee maanden na de verkiezingen worden politieke blokkades geruimd en maken betrokkenen vaart. CDA’er Hoekstra klinkt iets minder onwillig over kabinetsdeelname, D66’er Kaag spreekt openlijk haar coalitievoorkeur uit, Rutte maakt haast. ,,Vooruit met de geit.”

53 reacties

 • Jhony Hooh

  2 maanden geleden
  Het is toch bizar, NL stemt rechts en de VVD laat zich in een centrum links kabinet manoeuvreren. Alle ondernemers die weer op VVD hebben gestemd moeten zich kapot schamen.
 • G de Vries

  3 maanden geleden
  Ger J de Vries Dat het CDA zelfs het lef heeft om te overwegen mee te regeren is opnieuw een klap in het gezicht van Pieter Omtzigt. Kaag, die teveel op Rutte lijkt gaat het land versneld naar de EU leiden, en dat is beangstigend.
 • J.C. Kattestaart

  3 maanden geleden
  Wat hier onder aan ingezonde reactie's telezen is,Daar hoef ik niets meer aan toe tevoegen.Het geeft wel een beeld hoe NL denkt over de politieke sfeer in NL.Als het onderhandelen en formeren nu maar lang genoeg duurt vergeten we het verleden vanzelf.
 • Chris Eskes

  3 maanden geleden
  Politiek in Nederland draait steeds mee om de poppetjes, la Kaag steelt nu de show en te vrezen valt dat haar hooghartigheid en dedain door de kiezer wordt aangezien voor leiderschap, mensen kijken niet meer naar het programma van een partij. D66 aan de macht ? God bewaar ons ! Dat betekent meer EU, meer immigratie en onze pensioenen in de uitverkoop. Als binnenkort het desastreuze Pensioenplan van Wouter Koolmees wordt aangenomen kan iedereen het schudden.
 • Nanne Wees

  3 maanden geleden
  Begin eens met de partijen die gekozen zijn tot de grote drie of te wel wilders moet ook gewoon regeren is door een hele hoop nederlanders gekozen wat hebben verkiezingen anders voor zin
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
  VIDEO
  264

  Rutte door het stof om te snelle versoepe­lin­gen: ‘Een inschat­tings­fout, excuses daarvoor’

  Demissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.