ANP
Volledig scherm
© ANP

Rutte en Kaag willen vaart maken: ‘Kabinet voor de zomer’

Video'sTwee maanden na de verkiezingen worden politieke blokkades geruimd en maken betrokkenen vaart. CDA’er Hoekstra klinkt iets minder onwillig over kabinetsdeelname, D66’er Kaag spreekt openlijk haar coalitievoorkeur uit, Rutte maakt haast. ,,Vooruit met de geit.”

51 reacties

 • Jhony Hoog

  2 jaar geleden
  Het is toch bizar, NL stemt rechts en de VVD laat zich in een centrum links kabinet manoeuvreren. Alle ondernemers die weer op VVD hebben gestemd moeten zich kapot schamen.
 • G de Vries

  2 jaar geleden
  Ger J de Vries Dat het CDA zelfs het lef heeft om te overwegen mee te regeren is opnieuw een klap in het gezicht van Pieter Omtzigt. Kaag, die teveel op Rutte lijkt gaat het land versneld naar de EU leiden, en dat is beangstigend.
 • J.C. Kattestaart

  2 jaar geleden
  Wat hier onder aan ingezonde reactie's telezen is,Daar hoef ik niets meer aan toe tevoegen.Het geeft wel een beeld hoe NL denkt over de politieke sfeer in NL.Als het onderhandelen en formeren nu maar lang genoeg duurt vergeten we het verleden vanzelf.
 • Chris Eskes

  2 jaar geleden
  Politiek in Nederland draait steeds mee om de poppetjes, la Kaag steelt nu de show en te vrezen valt dat haar hooghartigheid en dedain door de kiezer wordt aangezien voor leiderschap, mensen kijken niet meer naar het programma van een partij. D66 aan de macht ? God bewaar ons ! Dat betekent meer EU, meer immigratie en onze pensioenen in de uitverkoop. Als binnenkort het desastreuze Pensioenplan van Wouter Koolmees wordt aangenomen kan iedereen het schudden.
 • Nanne Wees

  2 jaar geleden
  Begin eens met de partijen die gekozen zijn tot de grote drie of te wel wilders moet ook gewoon regeren is door een hele hoop nederlanders gekozen wat hebben verkiezingen anders voor zin