Rutte: ‘Het spijt mij verschrikkelijk dat we zo weinig kunnen zeggen over de formatie’

VideoVVD-leider Mark Rutte zegt na een urenlang gesprek bij informateur Mariëtte Hamer nog altijd niet of hij met PvdA en GroenLinks wil onderhandelen over een nieuw kabinet. ,,Ik weet dat Nederland zich zo langzamerhand kapot ergert aan het feit dat we er zo weinig over kunnen zeggen’’, stelt Rutte na afloop van het gesprek.

88 reacties

 • A. Schenk

  1 jaar geleden
  Zoals eerder gezegd en helaas niet geplaatst. PVV uitsluiten is misschien niet democratisch maar op nr 1 t/m 3 na politiek gezien brandhout. Minderheidskabinet prima optie. Persoonlijk vind ik dat Rutte het prima doet.
 • Lotus

  1 jaar geleden
  @marco Le Large, misschien wil geen 1 partij samenwerken maar er is een hele grote groep mensen die dus wel voor deze partij kiezen. En daar gaat het om. Niet met wie ze samenwerken. Zoals ik al zei, het volk kiest en de partijen moeten maar gewoon samenwerken. Dat vragen ze ook van het volk, dus moeten ze dat zelf ook doen. Lotus de Jong
 • Leen Vermoen

  1 jaar geleden
  Ik vraag mij af waarom, Rutte en Hoekstra, zo´n probleem hebben met een 5 partijen kabinet?. Vorig jaar was dit er ook, toen Martin van Rijn, hen uit de shit moest halen, na het vertrek van Bruinsma!
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  De PvdA in twee decennia van brede volkspartij naar 9 zetels en GroenLinks gehalveerd tot 8 zetels, daar nu mee gaan regeren zou potsierlijk zijn, dan kunnen we wel stoppen met stemmen. Om het wat steviger te zeggen; ze zijn uitgekotst door de kiezer en horen niet in een coalitie maar nederig in de oppositiebankjes, snaveltjes toe en probeer eerst maar eens kiezers te winnen.
 • JOHN MULDER

  1 jaar geleden
  John Mulder En dan kondig Kaag ook nog eens aan dat zij een diplomatieke reis langs Turkije, Quatar en Afghanistan gaat maken.