Rutte hoopvol over versoepelingen: ‘Horeca en cultuur gaan voor’

VIDEOPremier Mark Rutte is optimistisch over het verder loslaten van de lockdown. De cijfers over omikron zijn bemoedigend, zei hij in het coronadebat: ,,Dit geeft hoop op versoepelingen, met voorrang voor cultuur en horeca. Maar we moeten eerst de nieuwe cijfers zien.” 

160 reacties

 • Jan Zomers

  4 maanden geleden
  Minister Ernst Kuipers vindt ziekenhuis en zorg belangrijk, hij is bang dat ze het niet aankunnen. De rest vindt hij niet belangrijk.
 • R. Wetzels

  4 maanden geleden
  ze zorgen er in Den Haag alleen maar voor dat de kleintjes kleiner worden omvallen. De grote nog groter worden en de beest kunnen uithangen
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. @Modderman, ik deel uw mening. Mijn kinderen waren, nu uit huis, ook gevaccineerd tegen alle ziekten, ik ook weer in dienst bij de Marine 2 cocktail prikken links/rechts en nog steeds gezond. Ik ontkent niet dat deze virus dodelijk is maar herinnerd u zicht de Spaanse/ Mexicaanse griep toen ook vele doden te betreuren en werden geen extreme maatregelingen getroffen doch vergeten pandemieën. Blijft gezond en denk aan jullie veiligheid.
 • Modderman

  4 maanden geleden
  J. Modderman. Er wordt erg verschillend gedacht over corona. Iedereen die zijn gelijk wil halen kan het van mij krijgen, maar helaas niet ik, maar de feiten gaan hierover. We hebben te maken met een pandemie en zolang deze voortduurt, zo is mijn mening, dienen we met elkaar rekening te houden. Persoonlijk ben ik sterk voorstander van vaccineren, zoals ik ook mijn kinderen tegen allerlei ziekten al op jonge leeftijd liet vaccineren. Ze zijn nog steeds kerngezond.
 • Hanneke Meer

  4 maanden geleden
  Nu de pandemie milder is geworden (en misschien bijna voorbij), ook tot blijdschap van de deskundigen, die wel beseffen dat het ook anders had kunnen verlopen, gaan ze hier op het forum als dank roepen dat het niets was. Eerst angsthaas en daarna papegaai.