Rutte IV onder vuur om zorgplan: ‘Onacceptabel dat kabinet hier het mes in zet’

VIDEOHet kabinet-Rutte IV heeft vandaag een klus aan het verdedigen van zijn regeerakkoord. Naast de oplopende staatsschuld en teruglopende koopkracht ligt er ook een plan om te korten op het aantal mensen dat in verpleeghuizen werkt. De zorg voor ouderen verslechtert daardoor. Oppositiepartijen willen dat het kabinet het plan intrekt.

181 reacties

 • Henny Jansen

  4 maanden geleden
  Ik noem het schokkend dat aan senioren (mensen) geen aandacht wordt geschonken door dit kabinet. Ik denk heel erg vaak; "hoeveel ouder wordende mensen zouden er nu in een overlevingstand staan? ..Dit als dank voor wat dit kabinet iedereen aandoet. Ik werkte in mijn verleden in een opvanghuis voor dakloze mensen. Er stond toen nog opvang voor arme mensen. Nu lopen dakloze mensen heel erg vaak buiten, ook in de nacht en daar baal ik van... Mensen moeten onderdak hebben. Zo eenvoudig is dat.
 • Nico aan den Toorn

  4 maanden geleden
  Dankzij al diegenen, die tijdens de laatste verkiezingen toch op Rutte stemden, krijgen we nu deze idiote plannen voorgeschoteld. Leg de rekening daarvoor dan ook bij de toplaag van de bevolking qua inkomen en vermogen, en niet bij de gewone burger met een veel lager inkomen c.q. pensioen
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. Bij het debat verwachte de D66 en ook zo de minister Kuipers D66, dat er varianten te verwachten zijn. Hoe weten zij dit. Is er een virus die in hun oren fluisterde 😲 of zijn het alleen maar aannames of dat mensen blijven vaccineren totdat men niet meer buiten een vaccinatie kan. Wordt steeds gekker.
 • Jaap Stofbergen

  4 maanden geleden
  Rutte wordt gesteund door rechts Nederland, die hebben meestal genoeg geld om privé zorg te regelen en in goede, dure, verzorgingshuizen te wonen als het thuis niet meer gaat. Die vinden bezuinigingen prima omdat het hun dan niets kost, nu en in de toekomst. Langzaam schuiven we op naar een Amerikaans systeem waarin de rijken het goed hebben en de niet zo rijken of armen het slechter of slecht hebben maar wel de arbeidskrachten zijn om de rijke rijker te maken, wat een wereld is dit.
 • Jan Borst

  4 maanden geleden
  Rutte gaat gewoon op de ouden voet verder nieuw elan geen sprake oudere afknijpen de zorg verder afschalen dit zeer asociaal beleid koopkracht niet compenseren zorg nog verder uitkleden inflatie torenhoog oplopende prijzen energie brandstof noem maar op wat wordt wat wordt er niet duurder bij volgende epidemie alles weer op slot geen weer geen zorg genoeg hebben niks geleerd stuur het kabinet direct weg voor het te laat is dit echt een voortzetting van de vorige kabinetten onaanvaardbaar