Volledig scherm
PREMIUM
Premier Rutte met zijn Chinese ambtsgenoot Li Keqiang. © ANP

Rutte moet op zijn hoede zijn voor Chinese intenties

Nederland rolt de rode loper uit voor China. Maar aan al die Chinese miljarden die in onze economie worden gepompt zit een keerzijde, zegt hoogleraar Frank Pieke.

'We kunnen allemaal winnaars zijn'', zei premier Mark Rutte gistermiddag tegen zijn Chinese collega Li Keqiang. Die sloot een tweedaags bezoek aan Nederland af op een congres waar Chinese en Nederlandse bedrijven elkaar ontmoetten. Rutte hoopt op veel contracten. Want dat is goed voor iedereen, bepleit de minister-president. ,,Geen importtarieven en andere handelsbelemmeringen.''

  1. Enige levensdelict in cijfers criminele asielzoekers blijkt zelfverdediging

    Enige levensde­lict in cijfers criminele asielzoe­kers blijkt zelfverde­di­ging

    In de criminaliteitscijfers onder asielzoekers over 2018 waar staatssecretaris Mark Harbers deze week over viel, blijkt geen enkele moord te zitten. Het enige geval waar sprake was van een voltooid levensdelict (doodslag), werd door de rechter gezien als zelfverdediging. De verdachte werd op 22 mei ontslagen van alle rechtsvervolging omdat hij zich volgens de rechter mocht verdedigen tegen een mishandeling waar twee belagers bij waren betrokken. Hij zat bovendien niet in een asielzoekerscentrum.