Rutte neemt ‘risico’ met einde van lockdown, want: ‘Ieder weekend telt voor horeca en cultuursector’

videoVanaf volgende week zaterdag gaat Nederland weer wat meer van het lockdownslot. Thuis mag je dan vier gasten ontvangen, restaurants, cafés en terrassen kunnen open tot 22.00 uur ’s avonds. Musea, bioscopen en theaters mogen weer aan de slag. Er mogen vijftig gasten tegelijkertijd in een ruimte. 

62 reacties

 • Martin Verbrugge

  2 jaar geleden
  Klinkt heel logisch. Binnen versoepelen terwijl vast staat dat daar nagenoeg alle besmettingen ontstaan.
 • Ruben Castro

  2 jaar geleden
  Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat we normaliter elk jaar moesten bezuinigen, en er sinds Corona opeens geld genoeg is voor van alles?
 • martin lammers

  2 jaar geleden
  Vraag me alleen af waar gaat die test plaats vinden als ik naar het voetballen wil en wie moet deze test betalen? De laatste keer moest ik eerst 30 km rijden voor deze test dit zou toch bij het stadion moeten kunnen of ergens binnen je woonwijk! En heb net weer 500 euro voor een seizoenskaart betaald extra kosten voor wekelijkse testen word wat te gortig na dat ik vorig jaar 1 wedstrijd heb mogen bijwonen voor die 500 euro.
 • Norbert Schooten

  2 jaar geleden
  Mondkapjes zijn helemaal geen probleem, dat mensen zo kunnen zeuren om kleine dingen. De meeste mensen zijn te verwend en die kunnen niets meer verdragen, elk klein ding is voor hun een grote tegenslag
 • J. de van Doorn

  2 jaar geleden
  Is het nou zo erg die 10 minuutjes een mondkapje in een supermarkt? Of 1 seconde een wattenstaafje in je neus? Het is weliswaar niet aangenaam. Maar is dat teveel voor ons? Kunnen we dat niet trekken? Maken we niet eigenlijk van een mug een olifant? Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die er last van hebben. zoals mensen die afhankelijk zijn van liplezen of benauwde gevoelens krijgen. Maar het lijkt alsof dit de ergste offers zijn die we door moeten maken. Kom op, geniet van wat al weer kan!