Demissionair premier Mark Rutte in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte in de Tweede Kamer. © ANP

Rutte: ‘Ramadan speelt géén rol bij verschuiven avondklok naar 22.00 uur’

VideoPremier Rutte ontkent dat de ramadan een rol heeft gespeeld bij het besluit om de avondklok per 31 maart te verschuiven naar 22.00 uur. Dat zei hij in een debat over de coronacrisis. Ondertussen wil de Tweede Kamer dat de Gezondheidsraad onderzoekt of er meer tijd kan zitten tussen de eerste en tweede coronaprik, zodat meer Nederlanders snel gevaccineerd kunnen worden.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers
  Video
  48

  Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaar­den doorgaan: maximaal 750 bezoekers

  Eendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.