Minister-president Mark Rutte staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
Minister-president Mark Rutte staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad. © ANP/Bart Maat

Rutte: Remkes is ‘geen trekpop’, kan al ‘shag rollend’ boeren om tafel krijgen

Minister-president Mark Rutte roept boeren op toch om tafel te gaan met bemiddelaar Johan Remkes. ,,Ik zou tegen de boeren willen zeggen: geef deze man een kans.” 

110 reacties

 • A. Kruit-van heumen

  5 maanden geleden
  Waar blijft het spoeddebat, aangevraagd door BBB Carolien van der Plas en Pieter Omtzigt ivm gesjoemel met cijfers en wetten aangaande stikstof en weg gooien boeren, door deze regering. Niets meer vernomen sinds eergisteren in de krant en nieuws.
 • Ton van t Klooster

  5 maanden geleden
  Rutte kan het leuk vertellen Kijk wat meneer remkes voorn kabinet heeft neer gezet Allemaal mensen met opleiding voor de verkeerde baan Mensen die vroeger hun opleiding voltooid hebben voor ander vak en nooit zijn bijgeschoold Gaat door alle lagen van de bevolking heen van de week nog in de praatprogramma op televisie Hoogleraren die praatjes verkopen op naam van de hun opleiding van vroeger maar ver achter lopen gezien hun antwoorden en meepraten schandalig gewoon Her examens instellen
 • Nikos Smith

  5 maanden geleden
  Rutte gaat Remkes niet vervangen. Dat hoeft ook niet. De boeren gaan Rutte vervangen. Deze premier reageert louter op incidenten en heeft geen visie. Dat blijkt uit de leugens en het gedraai.
 • Toll Patscher

  5 maanden geleden
  ,,De reden is dat hij het onderwerp goed kent, een man is met groot gezag die onafhankelijk denkt. Hij is geen trekpop. Hij is in staat om al shag rollend partijen aan tafel te krijgen.” Onzin. Als deze Remkes zo onafhankelijk was en een groot gezag bezit, dan zou hij na 9 maanden met 'goede gesprekken' en een resultaat met 3 zuilen: 'nieuw elan', 'nieuwe bestuurscultuur', en 'omzien naar elkaar' een andere toestand hebben dan we nu hebben. Hij zou Rutte te kennen hebben gegeven om te stoppen!
 • Anna Kouijzer

  5 maanden geleden
  Ja P. Logtenberg, helemaal eens met u. Nog beter is het om veganist te worden. Alle dierlijke producten reduceren graag. Dieren worden structureel uitgebuit, binnenste buiten gekeerd, mishandeld en vermoord dus. Idiote aantallen. Kalfjes soms niet eens 3 weken oud!! worden ingevoerd en tot stukken vlees opgedeeld en uitgevoerd door de van Drie Group. Echt het is walgelijk wat we doen. Varkens gemanipuleerd en ze hebben totaal GEEN leven. Dus de vleesboeren moeten sowieso uitgekocht