Rutte wil scholen open: ‘Het is wikken en wegen, maar de risico’s zijn echt heel beperkt’

videoDe ‘snelle opkomst’ van de Britse variant is zorgelijk, maar ‘in het belang van kinderen’ gaan de scholen maandag toch weer open. ,,Het is wikken en wegen. Hoe zet je de risico’s van besmettingen af tegen leerachterstanden?’’

 1. Dodenherdenking racistisch? Ophef om concept verkiezingsprogramma BIJ1
  Video

  Dodenher­den­king racistisch? Ophef om concept verkie­zings­pro­gram­ma BIJ1

  Binnen de Joodse gemeenschap wordt vol ongeloof gereageerd op een passage in het concept-verkiezingsprogramma van de politieke partij BIJ1. Daarin staat vermeld dat de Nationale Herdenking op 4 mei op De Dam in Amsterdam ‘in de basis racistisch en onvolledig’ is. Het CIDI en het Centraal Joods Overleg reageren onthutst. De Nationaal Coördinator Antisemitisme vindt dat de Dodenherdenking op geen enkele manier ‘gepolitiseerd’ moet worden.
 2. Lockdown verlengd tot 2 maart: alle coronamaatregelen op een rij

  Lockdown verlengd tot 2 maart: alle coronamaat­re­ge­len op een rij

  De huidige lockdown wordt voortgezet tot 2 maart. Dat maakten demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge vanavond namens het kabinet bekend tijdens de coronapersconferentie. De enige versoepeling is dat de basisscholen en kinderopvang weer opengaan en de detailhandel iets meer ruimte krijgt: bij alle winkels kunnen klanten hun bestellingen op komen halen. Hieronder staan alle coronamaatregelen op een rij.