Schouten: ‘Tot mijn spijt zijn plannen over onteigening van boeren gelekt’

VideoDemissionair minister Carola Schouten (Landbouw) erkent dat het kabinet werkt aan scenario’s waarbij boeren worden onteigend om zo de stikstofcrisis op te lossen. ,,Tot mijn spijt zijn deze plannen gelekt’’, zegt ze vandaag in de Tweede Kamer.

115 reacties

 • Sjuul Janssen

  7 maanden geleden
  Ik kan er met mijn boerenverstand niet bij
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Het spreekwoord zegt - een zwaluw (boer) maakt nog geen zomer. Je moet minstens 10.000 boeren wegkopen... dan begint de lente.
 • de Kooker

  1 jaar geleden
  Er zijn domweg teveel boeren en dan ook nog eens voor de export. Wij eten de import uit het buitenland en de stront ligt hier. Alleen nog biologische boeren die kunnen mijn steun krijgen de rest niet.
 • Piet Moenen

  1 jaar geleden
  Zo boeren eruit.... Dat scheelt stikstof. Dan huizen bouwen. En mensen erin die moeten op vakantie en reizen met de auto verwarmen hun huizen Enz. Dat geeft helemaal geen CO2 uitstoot oid. Nee minder mensen, dat zou de oplossing moeten worden. Maar dat willen ze (meer is beter) niet. Daar ligt het probleem
 • wiesenekker

  1 jaar geleden
  Ik ben het eens met Folkers. In de EU is afgesproken grenzeloze gaslevering. Van de 27 EU landen zijn wij het enige land die van het gas af moet? En moet je een 3 x duurdere warmtepompkopen. Wanneer je dak niet al te groot is en de extra stroom voor een warmtepomp niet zelf opwekt. Krijg je Grijze stroom, en stoot je met je WP 20% meer CO2 uit dan gas. Dezelfde drogreden wordt gebruikt bij het onteigenen.z.g. tegen stikstof, de Hei heeft er nog nooit zo mooi bijgestaan, geen overwoekering !!!
 1. Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartphones om ‘onzichtbare pandemie’ te stoppen
  bijziendheid
  37

  Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartpho­nes om ‘onzichtba­re pandemie’ te stoppen

  Kinderen en jongvolwassenen moeten meer naar buiten en het aantal schermuren tot een minimum beperken om ernstige bijziendheid te voorkomen. Daarin moeten scholen en gemeentes meer verantwoordelijkheid nemen, vindt de Tweede Kamer. SP, GroenLinks en Partij van de Arbeid willen onderzoeken of een nieuwe wet mogelijk is. Andere partijen vinden dat er spoedig meer buitenspeellocaties moeten komen.