Schreeuwende man verstoort debat in Tweede Kamer

VideoDe politie heeft vanmorgen een man van de publieke tribune in de Tweede Kamer verwijderd die probeerde in discussie te gaan met staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties). De oudere man oogde verward en kon nauwelijks op z'n benen staan. 

Het incident gebeurde tijdens debat vanmorgen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Terwijl Knops aan het woord is, wordt hij door de man onderbroken. Op de beelden is niet te verstaan wat hij precies roept, maar Knops stopt zijn betoog en kijkt geirriteerd naar de publieke tribune. 

SP-Kamerlid Ronald van Raak, die op dat moment invalt als voorzitter van de Kamer, grijpt direct in. ,,Ik wil mensen op de publieke tribune verzoeken zich niet met het debat te bemoeien.’’ Knops zoekt - duidelijk afgeleid - naar de juiste woorden om verder te gaan, maar de man geeft niet op en schreeuwt opnieuw iets onverstaanbaars naar de bewindsman.

Wankelen

De onbekende man gaat vervolgens staan, maar grijpt direct naar een stoel om overeind te blijven. Eenmaal op de been trekt hij een vies gezicht naar Knops en maakt hij een onduidelijk handgebaar. 

Van Raak schorst het debat, zodat de politie de man van de publieke tribune kan wegvoeren. Daarbij lijkt hij nog wat opmerkingen te maken, tot groot vermaak van de andere bezoekers op de tribune. Vlak voordat hij de zaal verlaat kijkt hij Knops nog een laatste keer indringend aan. Wat hem precies mankeert is onduidelijk. 

Volledig scherm
De man maakte een onduidelijk gebaar naar staatssecretaris Raymond Knops © Tweede Kamer (montage AD)