SCP: Coronacrisis zaait verdeeldheid, overheid moet voorkomen dat vlam in pan slaat

InterviewDe coronacrisis kan grote verdeeldheid zaaien tussen verschillende bevolkingsgroepen, waarschuwt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De overheid moet voorkomen dat de vlam in de pan slaat.

11 reacties

 • A Lock

  1 maand geleden
  De elite die ons regeert denk het te weten, zij bepalen wat goed is voor welke groep. Deze elite bestaat uit hoger- en hoogopgeleide mensen uit een milieu dat niet met " de poten in de bagger" heeft gestaan. Hebben absoluut geen voeling met het laagopgeleide werkende "klootjesvolk". Nu willen zij weer de HBO en Universitaire opleidingen open stellen voor bijv Horeca en MKB. Zij begrijpen niet dat zonder MKB en Horeca er geen banen meer zullen zijn voor hun verpestte achterban.
 • Duijvestijn

  1 maand geleden
  Hierbij sluit ik mij voor 100% aan bij de reactie van KERS !
 • Th vd Wiel

  1 maand geleden
  De spanningen ontstaan omdat deze overheid zichzelf voor gek zet en de bevolking ongegronde angst aan jaagt. Artsen roepen dat mondkapjes zinloos zijn, maar plots doet Rutte het toch want 'ze doen het overal in Europa'. Er zouden 17.000 besmettingen per week zijn van de Englse variant, nu blijkt dat die met een lichtje gezocht moet worden. Astra Zenica werkte niet bij ouderen máár nu het overblijft prikken ze er ouderen mee. Horeca stond voor minder dan 3% besmettingen maar moest wel dicht.Etc
 • Henry Koster

  1 maand geleden
  Die scheiding is precies wat men wil, althans een paar wereldheersers, WEF, VN en nog een aantal 'weldoeners'. Noem me een aluhoedje, complotgekkie of een relifanaat maar deze crisis (covid bestaat WEL ben geen ontkenner) komt velen heel goed uit. Ik voorzeg dat Covid-19 een test is voor de volgende plandemie. Nu worden alle haken en ogen even geinventariseerd en gladgestreken. En mensen die niet kunnen of mogen vaccineren die zijn de grootste pineut straks.
 • M.A. Elders-Poldervaart

  1 maand geleden
  Als iedereen nadenkt, wéten we wie verdeeldheid veroorzaakt en heeft, niet alleen de corona crisis is hier oorzaak van. De corona crisis heeft juist bóven water gekregen wat de oorzaak van de verdeeldheid is. En dat zijn niet de jongeren, niet de ouderen. Maar toch echt het beleid van decennia lang al, van liberaal beleid. Na den Uyl gingen solidariteit, verbinding met elkaar, empathie en sociaal zijn naar de diepte. Al het slechte wat er nú heerst is dankzij Rutte en trawanten en voorgangers
 1. Bruls: Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen
  Play

  Bruls: Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen

 2. Britse Lagerhuis herdenkt prins Philip: 'In Landrover die hij zelf ontwierp naar zijn laatste rustplaats'
  Play

  Britse Lagerhuis herdenkt prins Philip: 'In Landrover die hij zelf ontwierp naar zijn laatste rustplaats'