Segers: Zo snel mogelijk hulp na verkrachting

VIDEOZwangere vrouwen die verkracht zijn, moeten ‘onmiddellijk’ hulp krijgen. Voor die hulp hoeven zij niet vijf dagen te wachten, zei ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers vanmiddag bij de online show De Lijsttrekkers van het AD, al liet hij in het midden of die verplichte bedenktijd wel voor een abortus moet gelden. 

9 reacties

 • Jaap Spruitenburg

  1 maand geleden
  Volgens mij hebben vrouwen helemaal niemand nodig om dit voor hun te beslissen. Het lichaam dat je bij je geboorte krijgt moet het minste zijn waarover je zelf ten allen tijden moet mogen beslissen en beschikken, helemaal tot het einde aan toe. Dit zou niet politiek bediscussieerd moeten worden maar in iedere behoefte van abortus tot euthanasie eens gefaciliteerd moeten worden. Ook inenting stellen we toch niet verplicht, en ook dat recht heb je, dus laat jouw geloof dan ook vooral bij jezelf!
 • Lex Blomsma

  1 maand geleden
  Bizar dat "gelovigen" hun normen en waarden op willen leggen aan mensen die niet geloven. Verkrachting is altijd fout, nooit de keus van de vrouw. Geloof, in welke variant dan ook hoort wat mij betreft en de kerk, in de synagoge, moskee en achter je eigen voordeur. Niet in de politiek. Formeel hebben we een scheiding van kerk en staat, maar als godsdienst niet uit de politiek verbannen blijven dit soort onderwerpen altijd terug komen en Ik kies voor een volledige scheiding van
 • Lianne Van schoten

  1 maand geleden
  Weetje wat mij opvalt dat het heel vaak mannen zijn die het over het recht van een vrouw hebben die abortus wil laten doen. Een vrouw is nog altijd de baas over haar eigen lichaam. Daar beslist een man niet over en al helemaal de politiek niet. Stop eens met deze onzin. Je moet zelf weten of je een abortus laat doen. Het is al moeilijk genoeg om die beslissing te nemen. Bemoei je er als politieke partij niet mee. Zijn jullie zaken niet. De vrouw draagt het kind l van schoten
 • Dolly J. de Groot

  1 maand geleden
  Verkracht te worden was geen keuze van een vrouw. Het is haar immers onder dwang overkomen.
 • Alida Makkinga

  1 maand geleden
  Lang leve #internationale vrouwendag. Er is geen steek veranderd dus!! Waarom moet een ander beslissingen nemen voor een vrouw??? Volgens mij wil elk kind uit liefde geboren worden en niet omdat iemand het beter vond dat je na die verkrachting, waar jij door ontstaan bent, maar zelf je psychische problemen ziet te verwerken na je celdeling. Als je nooit verkracht bent geweest dan houd jij je mond over dit soort kwesties waar die vrouwen mee te maken hebben gehad.
 1. Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcontract op te stellen’
  PREMIUM

  Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcon­tract op te stellen’

  Praten over geld, het blijft ongemakkelijk. Zelfs met onze eigen kinderen. Ouders zitten dus vaak met vragen over zakgeld: wanneer ermee te beginnen, wanneer geef je ‘opslag’, wat kun je doen als je een samengesteld gezin hebt, en mogen grootouders ook een centje geven? Ouders hebben de meest uiteenlopende vragen, die we voorleggen aan zakgeldexpert Annelou Van Noort. ,,Het is belangrijk dat je luistert naar je buikgevoel.”
 2. Jetten reageert nadat video met Klaver viraal gaat op TikTok: 'Laat het Jolein maar niet horen’
  Video

  Jetten reageert nadat video met Klaver viraal gaat op TikTok: 'Laat het Jolein maar niet horen’

  Het is een ongewoon gezicht: politici op TikTok. Normaal zie je er dansende tieners en grappige filmpjes. Nu is het omgetoverd tot een plek waar twee politici het middelpunt zijn. Kamerleden Jesse Klaver (Groenlinks) en Rob Jetten (D66) worden er sinds kort gezien als hét Haagse droomkoppel. Waarom? ,,Veelbetekenende blikken”, aldus de speurende TikTokkers zelf. Het bewijs van deze blikken delen ze maar al te graag op het platform zelf.
 1. Positief geluid na Veiligheidsberaad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'
  Play

  Positief geluid na Veilig­heids­be­raad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 19 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 19 april