ANP
Volledig scherm
© ANP

SGP-vrouwen roeren zich over vrouwenstandpunt partij

Een groep SGP-vrouwen zwengelt de discussie weer aan: is het partijstandpunt dat vrouwen geen politieke rol kunnen spelen nog wel van deze tijd? Een nieuw ‘vrouwennetwerk’ wil in gesprek met het partijbestuur om de argumenten die de SGP hanteert tegen het licht te houden.

9 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  44 minuten geleden
  @John Mulder Art. 1 van de Grondwet heeft geen directe uitwerking op de 'interkerkelijke verhoudingen'. Kerkgenootschappen kunnen o.g.v. bijbelse regelingen wel degelijk het priesterambt e.d. alleen openstellen voor mannen. Meer van belang is, dat kerk en staat zijn gescheiden, zodat politieke partijen wel direct onder art. 1 GW zijn te brengen en kerkgenootschappen niet. Godsdienstvrijheid en vrijheid van vereniging zijn ook grondrechten. Uw redenatie impliceert dat NL een theocratie zou zijn.
 • Heines

  2 uur geleden
  Tja. Hetzelfde standpunt hanteert Baudet, maar dat wordt doodgezwegen
 • F. Lawa

  3 uur geleden
  Waarom gaat men er vanuit dat "God" altijd een man is. Het zijn mannen die de "heilige" boeken schreven. Altijd een man aan het hoofd van de "godsdienst" Met verontschuldiging: Frits Lawa.
 • M van der Meij

  1 dag geleden
  Kom op vrouwen van de SGP ga ervoor.
 • JOHN MULDER

  1 dag geleden
  John Mulder Volgens de Grondwet zijn man en vrouw gelijk. Iedere beweging die tegen dit uitgangspunt ingaat, is in strijd met deze Grondwet. Dit geldt voor alle verenigingen, instellingen maar ook kerkgenootschappen. Dit impliceert dat het OM tot vervolging moet overgaan.