ANP
Volledig scherm
© ANP

SGP-vrouwen roeren zich over vrouwenstandpunt partij

Een groep SGP-vrouwen zwengelt de discussie weer aan: is het partijstandpunt dat vrouwen geen politieke rol kunnen spelen nog wel van deze tijd? Een nieuw ‘vrouwennetwerk’ wil in gesprek met het partijbestuur om de argumenten die de SGP hanteert tegen het licht te houden.

14 reacties

 • Tuur Claessens

  1 jaar geleden
  Zou het niet beter zijn wanneer onze volksvertegenwoordiging (dus eerste en tweede kamer ) uit louter partijen zou bestaan die op geen enkele manier worden belast door welk geloof dan ook ? Dus geen KVP, CDA, SGP en dergelijke meer. Dan wordt de blik van de gekozenen niet meer vertroebeld door wat er in bijvoorbeeld een boek staat dat 1500 en 2000 jaar gelden geschreven is. Kijkend naar de bovenste foto van dit artikel denkt die mevrouw die tegen mannenruggen aankijkt er anders over vrees ik.
 • JJ Korbee

  1 jaar geleden
  Ik lach me suf om sommige reacties hier. De grondwet geldt ook voor vrouwen, zelfs bij de SGP. Maar wat als de vrouwen er zelf voor kiezen om bij deze partij te blijven, mét de gevolgen van dien? Dat mogen ze toch zelf weten? Dat is het recht van keuzevrijheid. Ze kiezen er voor om op een andere manier met de partij om te gaan, en dat is lovenswaardig.
 • Ruud van de Kroeg

  1 jaar geleden
  De vrouwen van de SGP moeten gewoon een eigen partij beginnen. Als dat niet mag van de partij, dan spreek je dus van discriminatie.
 • S Steers

  1 jaar geleden
  Als de SGP zo graag een sad guys party wil blijven, waarom zou je daar als vrouw dan in mee willen blijven spelen? Stap in zijn geheel uit de jongens club en begin een vrolijke gelovige vrouwen partij, VGVP, zou ik zo zeggen. Niet langer party-crashen maar eigen feestje bouwen. Afgezien daarvan...wat doen geloofgerichte partijen eigenlijk in de politiek? Was er geen scheiding tussen staat en kerk/moskee/synagoge/tempel/etc?
 • Marijke Hauwert

  1 jaar geleden
  Ze zien helemaal een feit over het hoofd God is een vrouw en zal hen dit nooit vergeven.