Volledig scherm
Een MRI-scansysteem uit 2004 is een van de items uit de failliete boedel van de IJsselmeerziekenhuizen. © Website Troostwijk Auctions

Sla je slag: je eigen MRI-scanner of röntgenapparaat uit failliet ziekenhuis

Nog een MRI-scansysteem, röntgenapparaat of botdichtheidsmeter nodig? Elf medische apparaten uit de failliete boedel van de MC IJsselmeerziekenhuizen worden online geveild.

Op de website van Troostwijk Auctions kunnen geïnteresseerden tot 25 februari 2019 bieden op diverse apparaten. De apparatuur is aanstaande maandag op afspraak te bezichtigen. De voorbereidingen voor de veiling van het medisch meubilair en de bedden zijn inmiddels in volle gang.

Failliet verklaard

De IJsselmeerziekenhuizen werden vorig jaar op 25 oktober failliet verklaard door de Rechtbank Midden-Nederland. Dit is de de eerste online faillissementsveiling.

Daarin wordt onder meer een MRI-scansysteem uit 2004 ter veiling aangeboden met de startprijs van 10.000 euro. Een röntgensysteem uit 2007 gaat voor de minimumprijs van 1000 euro weg, net als een botdichtheidsmeter uit 2011. 

Vergunningen

Overigens kan niet iedereen de apparaten zomaar in huis zetten. Iedereen die röntgenapparatuur wil kopen, moet in het bezit zijn van ‘de juiste vergunningen inzake de kernenergiewetgeving’, dient dit ook aan te tonen en te registreren.

De veiling van het medisch meubilair en bedden staat vanaf maandag online op het veilingplatform. Die veiling sluit op 4 maart.

Volledig scherm
Ook een röntgensysteem uit 2007 wordt op de website aangeboden als veilingitem. © Website Troostwijk Auctions