Snoeihard rapport over adopties uit buitenland: kabinet gemaand tot stopzetting

videoDe adoptie van kinderen uit het buitenland moet voorlopig helemaal worden stilgelegd. Die conclusie trekt een commissie onder leiding van oud-topambtenaar Tjibbe Joustra in een nog te verschijnen rapport, melden bronnen rond het kabinet. De demissionaire regeringsploeg zit flink in de maag met de aanbevelingen.

7 reacties

 • SB Kanper

  3 weken geleden
  In 1977 ben ik met vervalste papieren vanuit Colombia geadopteerd. Er is een stempel op gezet en dat was het. Nu heb ik sinds 2019 eindelijk mijn echte geboortecertificaat, met mijn echte geboortedatum en plaats en nu moet ik allerlei bewijsmateriaal, vertaalde documenten etc aanleveren, gaat zich er n commissie over buigen of ik mijn geboorte datum wel mag veranderen, allerlei regeltjes en kosten die ik moet maken om te bewijzen dat mijn geboorte certificaat echt is. Dat ik dit ben! Hoe krom!
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Ik ben Rani, een adoptiekind uit India uit de jaren 80. Helaas zijn de vaststellingen door de Commissie voor mij zeer herkenbaar, vreemd is het dat India in het geheel niet ter sprake komt. Ik hoop dat ik door mijn lied "Mama waar ben jij" meer aandacht kan krijgen voor de lastige situatie waarin adoptiekinderen terecht komen die op zoek willen gaan naar hun biologische ouders. Maar ook aandacht voor de ouders die op zoek gaan. http://stichtingrani.nl is mijn initiatief.
 • E. Eising

  3 weken geleden
  Reinald Kwakernaak, wat u hier beweert is pertinente onzin. Adoptie en pleegzorg zijn totaal verschillende zaken en hebben dan ook niets met elkaar te maken. Ook is het onjuist dat kinderen in Nederland onterecht in pleeggezinnen worden geplaatst door illegale procedures. Echt flauwekul.
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Brenda Glasius In 1982 ben ik uit Colombia geadopteerd. Ik had nooit ter adoptie gedaan mogen worden. Ik vertrouw mijn papieren niet en ik werd op alle fronten mishandeld in Nederland. Al die jaren heb ik er mee kunnen leven maar nu niet meer. Voor de adoptie rond was liepen we al bij de RVDK. Heel veel vraagtekens zijn er van mijn kant. Dus ja ik ben blij dat er nu wat aangedaan wordt. Te veel geadopteerden hebben een deuk op gelopen.
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Brenda Glasius. Ik ben rond 1982 uit Colombia geadopteerd. Ook bij mij zijn er veel vraagtekens en had ik nooit geadopteerd mogen worden. Op alle fronten ben ik mishandelt. Dit heb ik altijd voor mij gehouden. Nu ben ik 40 jaar en kan ik dit niet meer. Er staan zoveel rare dingen in mijn documenten. Ook papieren waar handtekeningen moeten staan. Maar daar staat bij: Niet leesbaar!! Er staan geen handtekeningen in mijn belevenis. Heel veel vraagtekens dus
 1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren