Lilianne Ploumen verraste partijgenoten en politici van andere partijen met haar plotselinge vertrek.
Volledig scherm
PREMIUM
Lilianne Ploumen verraste partijgenoten en politici van andere partijen met haar plotselinge vertrek. © ANP

Snoeiharde kritiek die Ploumen op anderen kon hebben, sloeg als boemerang op haar terug

De plicht riep toen Lodewijk Asscher plotseling opstapte, maar Lilianne Ploumen werd nooit de gedroomde partijleider van de PvdA, concludeerde ze deze week zelf. Ze vertrekt. ,,Het partijleiderschap paste mij niet.”

74 reacties

 • Robbert Scholten

  10 maanden geleden
  Het is de zoveelste afgang voor de pvda,en terecht vanaf kok,de nijerodiaan is het chaos en baantjesjagers,helemaal opnieuw beginnen en,dan goed,de enige echte linkse partij die ondanks alles standhoudt is de sp met haar socialistische achtergrond en ook die heeft het moeilijk,de pvda kan best gemist worden,jammer maar stoomtreinen hebben we ook afgedankt,heb ze nooit gemist,pure nostalgie
 • Hans Laats

  10 maanden geleden
  Hans Laats. Tijdens of bij haar L. Ploumen toen L. Asscher aftreedt gezegd: "Ik ben er klaar voor" en nu zegt zij:" Het partijleiderschap PAST bij mij "NIET" en ging toen met Jesse Klaver in een prieel kamertje een akkoord sluiten om een mogelijke aantreden bij een Nieuw Leiderschap, Bestuurscultuur en Elan 😲 Kabinet. Wie gelooft deze PvdA nu nog. Achter de ellebogen partij?.
 • Say its

  10 maanden geleden
  Opheffen die partij, moesten ze zekf hebben gedaan, toen ze 9 zetels over hadden. Misschien moet er een wet komen, als je een bepaald percentage stemmen minder krijgt, dan opheffen. Krijgen andere partijen een kans. S. Marilyn
 • Jan van der Valk

  10 maanden geleden
  PvdA en ook Groen Links heeft de gewone man arbeiders en midden groeppen niets meer te zoeken. 2015 is het begonnen met de mega afbraak in dit land. Groen links steunde ook wetten zoals perverse leenstelsel. Nu krokodillen tranen huilen. Grote steden waar PvdA GroenLinks aan de knoppen zitten zijn ze alleen bezig met hun eigen agenda. Nu zie je grote onvrede bij de bevolking. Geest is uit de fles.
 • Jan Willem Roos

  10 maanden geleden
  Die snoeiharde kritiek was ook nodig, de meeste durven het niet eens. Maar dat zij stopt, heeft te maken, dat zij zichzelf niet goed genoeg vind om een partij te leiden. Dus dat heeft helemaal niets te maken, dat zijn ook kritiek terug kreeg, dat kon zij heel goed aan.