Het CDA in betere tijden, tijdens een congres in Utrecht.
Volledig scherm
Het CDA in betere tijden, tijdens een congres in Utrecht. © Hollandse Hoogte / ANP

Sociale vleugel CDA wil extra partijcongres na vertrek Omtzigt

Een groep CDA-leden verenigd in de Stichting voor Sociale Christendemocratie is een handtekeningenactie begonnen om een extra partijcongres afdwingen. Aanleiding is de breuk tussen de partij en Kamerlid Pieter Omtzigt. 

17 reacties

 • D. Wisselink

  1 maand geleden
  Mijn voorstel voor het partijcongres van het CDA in het bijzonder, maar ook voor heel 'politiiek Den Haag': stel de communicatieregels nog maar eens een keer op en handhaaf die! Verboden: liegen, psychologische spelletjes spelen, oftewel geestelijke mishandeling, aantoonbaar toneelspel. Deze zaken dienen te worden aangepakt. En niet in debatten, maar in de rechtszaal. Het is gedrag, dat mensen buitenspel zet en monddood maakt en wat de democratie aantast/ondermijnt.
 • J.O.S. Steur

  1 maand geleden
  In het kader en verlengde van de veel bejubelde noodzakelijke openheid zou het toch te prijzen zijn als de CDA'ers die hem voor van alles en nog wat hebben uitgemaakt en de andere hypocrieten die "het nu allemaal zo erg vinden" en vooral vinden dat ie vooral erg veel tijd voor zich zelf moet nemen om naar voren te treden en openheid van zaken te geven Jos Steur
 • Piet Rijke

  1 maand geleden
  jarenlang al tegengewerkt - zie wat allemaal naar buiten komt - ze hebben bij CDA meer op met van Lienden dan met Pieter Omtzigt en dat zegt genoeg over hen
 • C. Haster

  1 maand geleden
  Is Pieter Omtzigt niet te ver gegaan. Hij zit als zo lang bij het CDA. Als er iets was dat hem niet zinde heeft hij niet voldoende erover. gepraat. En als hij na afhaken van Hugo de Jonge lijsttrekker had willen worden heeft hij toen zijn geluid wel laten horen. Heeft hij in de partij wel overwogen gepraat hoe hij de toeslagaffaire ter hand zou nemen. Is er wel voldoende nagegaan of er onder de gedupeerden(???) van de toeslagen niet gefraudeerd is.
 • YvRe vd Borden

  1 maand geleden
  Ik dacht dat er, gezien de laatste berichtgevingen, alleen maar a-socialen bij het CDA zaten.