Volledig scherm
Voorzitter Ron Meyer tijdens de partijraad van de SP © ANP

SP-voorzitter: VVD is partij van de gangsterpolitiek

De VVD is de partij van 'graai- en gangsterpolitiek'. Daarom kunnen politici van liberale huize hun kritiek op de afdrachtregeling van de Socialistische Partij beter voor zich houden, meent SP-voorzitter Ron Meyer.

Quote

De VVD? Waar kennen we die partij ook alweer van? Van indrukwek­ken­de voorbeel­den van graai- en gangsterpo­li­tiek.

SP-voorzitter Meyer in partijblad Tribune

Met grote regelmaat staat de afdrachtregeling van de socialisten ter discussie: SP-Kamerleden en bestuurders laten hun salaris storten in de partijkas in ruil voor een bescheiden beloning. Het kabinet wil van deze constructie af, maar ook binnen de partij gaan stemmen op om de afdrachtregeling aan te passen.

SP-voorzitter Meyer constateert in de nieuwste aflevering van het partijblad Tribune dat er de afgelopen tijd diverse aanvallen hebben plaatsgevonden 'op onze unieke solidariteitsregeling'. 

,,Opvallend vaak door politici van VVD-huize'', aldus Meyer. ,,Zij spreken er schande van en roepen de overheid zelfs op er een stokje voor te steken. (...) De VVD? Waar kennen we die partij ook alweer van? Van indrukwekkende voorbeelden van graai- en gangsterpolitiek.''

Als 'pareltje van zelfverrijking' bij de liberalen noemt Meyer vervolgens de transacties rond een crematiebedrijf waar voormalig VVD-voorzitter Henry Keizer bij betrokken was en recent over struikelde. Hij noemt ook enkele andere VVD'ers die bij deze zaak een rol speelden.

Meyer: ,,Het is niet vreemd dat de partij die de verpersoonlijking is van pakken-wat-je-pakken-kan voorop loopt in de bestrijding van onze solidariteit-in-de-praktijk'', aldus de SP-voorzitter.

De VVD wil niet reageren op de aantijgingen van Meyer.