Sportminister verlaat debat voor bezoek aan WK Qatar: ‘Ze hoeft van mij niet meer terug te komen’

Met videoHet vertrek van sportminister Conny Helder naar het WK voetbal in Qatar leidde maandagavond laat tot irritatie en ongemak in de Tweede Kamer. Terwijl ze bezig was aan de beantwoording van de vragen over het ijsstadion Thialf, gaf de bewindsvrouw aan nog vier minuten te hebben omdat anders haar vliegtuig te laat zou vertrekken.

98 reacties

 • M. Ronald Markant

  2 maanden geleden
  Dit past precies in het beeld dat steeds meer mensen van de VVD hebben: Snoepreisjes zijn belangrijker dan opstaan voor je land en haar waardes. Ook VVD’er Wiersma is vandaag door de mand gevallen. Deed niet wat hij claimde. ‘Persoonlijk belang op 1’ zou zomaar de nieuwe slogan van VVD en CDA kunnen worden.
 • Adriaan Bert de Velde Harsenhorst

  2 maanden geleden
  Betaald voetbal afschaffen. Klimaatprobleem voor een belangrijk deel opgelost. Tevens inflatie verminderend. Er hoeft geen fiat geld gecreëerd te worden om op kosten van toekomstige generaties schandalig exorbitante salarissen te betalen. Scheelt enorm aan politie capaciteit ook. Én de lapzwanzen in de 2de Kamer kunnen zichzelf met nuttiger zaken bezighouden. Kunnen ze hun peperdure seizoenskaarten inleveren.
 • Marc Catheline

  2 maanden geleden
  Mooi principe iedereen mag z’n eigen partijtje oprichten en mee debatteren ja hoor wel echt democratisch maar uiteindelijk wordt er gigantisch veel tijd en geld mee verspild. Geen land in Europa en elders waarschijnlijk die zo belachelijk veel partijen heeft en dan bovendien in zo’n klein landje. Wordt tijd dat verandert maar ja al die kleine eenmansbedrijfjes gaan tegen stemmen. Dus hopeloze zaak. Waardeloos systeem dat de démocratie om zeep helpt.
 • Wouter Van Gestel

  2 maanden geleden
  Wat een kinderachtige onzin in die tweede kamer. Dat debat duurde al zes uur (ongetwijfeld omdat alle kabouters van de splinterpartijtjes allemaal in beeld wilden komen), en het was bekend dat die minister een vliegtuig moest halen. Nou, dan debateer je de volgende dag verder als het zo belangrijk is. En wat die principe bezwaren tegen dat Qatar bezoek betreft: probeer maar eens je huis warm te stoken met principes. Lukt alleen als je ze eerst op papier opschrijft en ze vervolgens opstookt.
 • Marc Catheline

  2 maanden geleden
  Als je denk dat je met boycotten iets aan mensenrechtschendingen iets kan doen ben je of naief of hypocriet. Geen olie meer uit de golf staten niets meer importer en uit China. Hoeveel echte democratieen zijn er in de wereld waar gelijkheid man vrouw geldt waar homo’s gelijke rechten hebben en waar arbeidsmigranten niet worden uitgebuit. Door diplomatieke relaties en handel kunnen we meer invloed uitoefenen behalve als een land door oorlog een soeverein land aan valt.