Menno Snel, staatssecretaris van Financiën, sprak vandaag met ouders die kinderopvangtoeslag misliepen doordat ze verdacht werden van fraude. De Belastingdienst verloor daarbij de 'menselijke maat’ uit het oog, erkende hij.
Volledig scherm
Menno Snel, staatssecretaris van Financiën, sprak vandaag met ouders die kinderopvangtoeslag misliepen doordat ze verdacht werden van fraude. De Belastingdienst verloor daarbij de 'menselijke maat’ uit het oog, erkende hij. © ANP

Staatssecretaris biedt opnieuw excuses aan omdat Belastingdienst gezinnen in grote problemen bracht

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft opnieuw zijn excuses aangeboden omdat de Belastingdienst gezinnen in grote problemen heeft gebracht door de kinderopvangtoeslag stop te zetten. Hij stelt dat de fiscus last heeft gehad van ‘tunnelvisie’ en daardoor de ‘menselijke maat’ uit het oog is verloren.

  1. Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers
    Video
    54

    Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaar­den doorgaan: maximaal 750 bezoekers

    Eendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.