Volledig scherm
© Dijkstra bv

'Staatssecretaris Van Rijn wordt ziekenhuisdirecteur'

Staatssecretaris Martin van Rijn (volksgezondheid) wordt vermoedelijk bestuursvoorzitter van het Haagse fusieziekenhuis Reinier Haga Groep. Dat meldt NRC op basis van diverse ingewijden. 

Doordat de huidige bewindspersonen van het kabinet pas een nieuwe baan kunnen accepteren als er een nieuw kabinet aantreedt, is het arbeidscontract nog niet ondertekend. Het ziekenhuis ontkent een overeenkomst, maar Van Rijn zou als kandidaat al diverse gesprekken gevoerd hebben bij het ziekenhuis.

Een woordvoerder van staatssecretaris zei tegen NRC dat er 'vanuit meerdere kanten' belangstelling is getoond voor Van Rijn. Over specifieke gevallen wil de woordvoerder geen uitspraken doen. Ook de Rijksvoorlichtingendienst wil niets zeggen.

Van Rijn heeft op dit moment veel te zeggen in de politiek over ziekenhuizen, omdat demissionair minister Edith Schippers actief is als informateur. Hoewel Schippers nog minister en eindverantwoordelijke is, neemt Van Rijn haar taken waar.

Het ziekenhuis is een van de grootste ziekenhuizen van Nederland en is al langer op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Van Rijn was van 2003 tot 2008 directeur-generaal Gezondheidszorg en trad in 2012 aan als staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.