T-Mobile heeft eind vorig jaar - bij wijze van experiment - in Amsterdam de eerste 5G-antenne van Nederland in gebruik genomen. Als het aan de overheid ligt, wordt 5G in 2020 in heel Nederland uitgerold. Dat betekent een flinke toename van zendmasten.
Volledig scherm
T-Mobile heeft eind vorig jaar - bij wijze van experiment - in Amsterdam de eerste 5G-antenne van Nederland in gebruik genomen. Als het aan de overheid ligt, wordt 5G in 2020 in heel Nederland uitgerold. Dat betekent een flinke toename van zendmasten. © T-Mobile

Straling antennes aan banden: onduidelijkheid over gevaar volksgezondheid

Het ministerie van Economische Zaken overweegt om straling van zendmasten landelijk aan banden te leggen. Door de uitrol van 5G wordt een wildgroei aan antennes verwacht, onder meer in lantaarnpalen en bushokjes. Dat levert mogelijk gevaar op voor de volksgezondheid.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  16

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Dit was Nederland vandaag: zaterdag 8 mei
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zaterdag 8 mei

 2. Tientallen gewonden bij ongeregeldheden in Jeruzalem
  Play

  Tientallen gewonden bij ongeregeld­he­den in Jeruzalem