Volledig scherm
Sylvana Simons © anp

Sylvana Simons opgenomen in ziekenhuis met klaplong

Sylvana Simons, enig raadslid van de partij Bij1 in de Amsterdamse gemeenteraad, is na een klaplong opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt Bij1, de partij van de politica.

Maandag werd Simons opgenomen in OLVG Oost nadat ze plotseling last kreeg van pijn op de borst. Onderzoeken wezen uit dat het waarschijnlijk om een 'spontane klaplong' gaat. ,,Ik ben erg geschrokken, maar het gaat naar omstandigheden goed.'' Met rust en pijnmedicatie hoopt het raadslid er snel weer bovenop te zijn, maar tijdens de raadsvergadering van vandaag moest zij verstek laten gaan.

Simons werd op 21 maart nipt gekozen in de Amsterdamse gemeenteraad, nadat een eerdere poging om in de Tweede Kamer gekozen te worden was mislukt.

  1. Arie Slob over bacteriële infectie: het had anders kunnen aflopen
    PREMIUM
    Video

    Arie Slob over bacteriële infectie: het had anders kunnen aflopen

    Dit is de zevende aflevering van de interviewserie Vissen met Jan, waarin politiek verslaggever Jan Hoedeman elke week met een politicus praat over leven en politiek. Deze week: minister Arie Slob van Onderwijs. Hij wilde met zijn vrouw en de vouwwagen op pad, maar een bedreigende bacteriële infectie hield dat tegen. Slob over zijn terugkeer in Den Haag. ,,Tijdens de kabinetsformatie begon het bij mij te kriebelen.’’