Premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte. © AP

Tekort naar 3,4 procent, kabinet laat gepensioneerden opdraaien voor AOW-verhoging

Het begrotingstekort van Nederland stijgt dit jaar naar 3,4 procent en komt daarmee weer boven de Europese norm van 3 procent. Tegelijkertijd presenteert het kabinet de rekening aan kleinere spaarders, directeuren en pandjesbazen. Ook gaan AOW’ers grotendeels zelf opdraaien voor hun AOW-verhoging.

254 reacties

 • Frenklin van Dartel

  1 maand geleden
  Wederom worden bedonderd door Rutte die zijn gang blijft gaan en maar stellen hij is de Merkel van Europa geworden. Dat hij dan ook heel snel opdondert naar de EU dan zijn wij hem kwijt. Het is een groot stuk schandaal die alleen aan zijn eigen denkt en niet aan de arme burgers van Nederland die bijna niets meer op hun botten hebben . Moet zo'n vent nog minister blijven. Lekker mensen die VVD stemmen die hebben het mooi verpest voor de arme , laat die dan maar bloeden. Schandalig VVD stemmers
 • Ronald Brouwer

  1 maand geleden
  Het zijn daar echt vuile ratten. Die Rutte naait je gewoon en wij hebben deze grootste rat opnieuw gekozen. Wanneer worden wij eens wakker met het stemgedrag
 • Leo Hederik

  1 maand geleden
  Met grote verbazing heb ik zaterdag 21-5-2022 in het AD gelezen dat gepensioneerde op draaien voor de AOW verhoging. De inkomensondersteuning AOW wordt stapsgewijs verlaagd in 2023 en 2024 en afgeschaft in 2025. Dat kost mij iedere maand een gedeelte van 26,00 euro + 26,00 van mijn vrouw. Ook zet het kabinet een streep door de verhoging van de ouderenkorting terwijl de heer rutte aan het begin van de energiecrisis dit heeft beloofd wanneer men geen subsidie krijgt voor de energieprijzen.
 • Jan Schleijper

  1 maand geleden
  Sigaar uit eigen doos dat klopt ,maar zolang Nederland op Rutten blijft stemmen worden de arme mensen steeds armer en de rijken steeds rijker.
 • Andre van Gorp

  1 maand geleden
  Het is zoals er nu wordt omgegaan met de aow schandalig. Doe er iets aan dit kan toch niet