Ook komt er meer ruimte voor buitenhoreca, is de verwachting: zij mogen dan open vanaf de vroege ochtend tot 's avonds acht uur.
Volledig scherm
Ook komt er meer ruimte voor buitenhoreca, is de verwachting: zij mogen dan open vanaf de vroege ochtend tot 's avonds acht uur. © Dingena Mol

Terras open tot acht uur ‘s avonds, buiten en binnen sporten kan weer, pretparken gaan open

PERSCONFERENTIENaar het terras van ‘s ochtends vroeg tot acht uur 's avonds, binnen en buiten sporten en pretparken, dierentuinen en speeltuinen open. Het kabinet waagt de sprong naar de tweede fase van het versoepelingsplan. Als de ziekenhuisbezetting blijft dalen, gaan de verruimingen vanaf volgende week in.

48 reacties

 • iohn van dorst

  2 maanden geleden
  gewoon alles terug naar het gewone leven. het is de bedoeling dat je blij bent nou he we zitten al een jaar gewoon vast. en ja tuurlijk is het erg dat er mensen overlijden, maar dat is altijd. en of je nu wil of niet deze griep covid 19 blijft daar moet we gewoon mee leven en iets op vinden dat komt heus wel.
 • P.J.A. Agterberg

  2 maanden geleden
  Binnen sporten, muziek beoefenen mag wel. Vreemd dat museum bezoeken dan nog niet kan.
 • M broek

  2 maanden geleden
  Toch heel fijn dat we s morgens al om 6 uur op het terras mogen zitten dat is als je er 1 kan vinden die dan open is, wat een belachelijk gedoe, waarom niet van 10 tot 22 uur fat is tenminste "normaal".
 • Norbert Schooten

  2 maanden geleden
  Heel onverantwoord wat hier gebeurt, dat is spelen met mensen levens
 • Amanah

  2 maanden geleden
  Bart kim straat.. blijf jij maar lekker binnen.. genoeg is genoeg.. voor de mensen die bang zijn doe je mondkapje op en houd afstand.. of blijf in je hut..
 1. Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoerbaar, ministerie in beroep

  Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoer­baar, ministerie in beroep

  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank. Die droeg het departement vorige maand op binnen twee maanden aan een aantal zogeheten Wob-verzoeken van verschillende media te voldoen. De termijn voor het openbaar maken van de gevraagde informatie is volgens VWS ‘niet uitvoerbaar’. Dat schrijft demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.
 2. Europa maakt klimaatsprong: reuzepakket voorstellen moet burgers en bedrijven duurzamer maken

  Europa maakt klimaat­sprong: reuzepak­ket voorstel­len moet burgers en bedrijven duurzamer maken

  De Europese Commissie onthult onder de noemer Fit for 55 in 2030 vandaag een enorm pakket aan klimaatvoorstellen. De ultieme poging om het klimaat naar een hoger plan te tillen, zal grote gevolgen hebben voor EU-burgers en -bedrijven. Het Europese streven is om in 2050 helemaal ‘klimaatneutraal’ te zijn en daartoe de CO2-uitstoot middels de maatregelen drastisch terug te dringen. De vervuiler betaalt, is de strekking van het pakket. Wie verduurzaamt deelt mee in een groene toekomst.