Demissionair staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen tijdens een overleg in de Tweede Kamer over de Belastingdienst.
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen tijdens een overleg in de Tweede Kamer over de Belastingdienst. © ANP

Toeslagenaffaire: 15.500 ouders krijgen 30.000 euro, veel meer aanvragen dan verwacht

Bijna 15.500 getroffen ouders in de toeslagenaffaire hebben recht op de zogeheten Catshuisregeling waardoor ze een bedrag van 30.000 euro aan compensatie krijgen voor hun leed.   

8 reacties

 • J.W. Roos

  2 weken geleden
  Het probleem is, of de overheid er iets van leert, is nog maar de vraag, Op vele terreinen binnen de overheid, loopt het niet zo lekker, maar van oplossingen hoor je bitter weinig. Het is niet alleen de belastingdienst, ook bij het UWV loopt het al jaren niet echt lekker. Bij iedere nieuwe regering beloven partijen van alles en dat herhaalt zich iedere vier jaar, conclusie, er veranderd niets, al decennia lang. Hardleers volkje, al die ambtenaren.
 • J.C. Kattestaart

  2 weken geleden
  Wij als volk hebben zelf de overheid destijds gedwongen en aan gezet om de fraudeurs aan te http://pakken.Er zijn daardoor ook de twijfel gevallen in mee genomen.Misschien moeten de twijvelaars ook eens bij zich zelf te raden gaan hoe het komt dat ze in deze situatie terecht zijn http://gekomen.Je kan van de overheid niet verwachten dat ze alles zonder onderzoek uitkeren..De grootste fout die de overheid heeft gemaakt is na de aanvraag uitkeren en later onderzoeken of diegene recht had op de uitkering.
 • Anoniem

  2 weken geleden
  Hans Laats. De Bulgaren fraude is door een ieder/ de Kamer in de vergeten hoek beland. De toenmalig min . Plasterk heeft het laten lopen en zodoende is een ieder met een buitenlandse naam als fraudeur bestempeld. Niettemin zijn en is fraude niet van deze dag. Het al decennia lang door de mazen in wet. Helaas.
 • Anoniem

  2 weken geleden
  John Huigen Ben het een met Norbert, gaan we dit nog horen hoeveel mensen hebben gefraudeerd of nu frauderen. Uit ervaring weten wij waar geld te halen is komen ook fraudeurs uit hun hok. Kijk ook naar de snelle groei van de aanvragen. Hopelijk gaat mevrouw Leijten hier ook vragen over stellen. Hoop wel dat mensen die de compensatie terecht moeten krijgen snel en ruimhartig worden afgehandeld.
 • Dick Van

  2 weken geleden
  Véél meer reacties dan verwacht, tja,ik vind het niet zo gek, ze geven het aan elkaar door, nee heb je,ja kan je krijgen, niet geschoten is altijd mis,zelf heb ik ook een aanvraag ingediend, ben benieuwd.
 1. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD, Comité 4 en 5 mei ‘kan kort geding beginnen’
  video

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD, Comité 4 en 5 mei ‘kan kort geding beginnen’

  De vergelijking die Forum voor Democratie deze week trok tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen was onnodig en onverstandig. Dat vindt FVD-Kamerlid Wybren van Haga. Hij zei dat donderdag in een debat over de inzet van coronatesten om delen van de samenleving weer eerder te kunnen openen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei kan via een kort geding eisen dat de partij het gebruik van het beeldelement onmiddellijk staakt, zegt een beeldmerkdeskundige tegen deze site.
 1. Segers over Rutte: 'De verhoudingen waren aangetast, maar politieke verhoudingen moeten politiek zijn'
  Play

  Segers over Rutte: 'De verhoudin­gen waren aangetast, maar politieke verhoudin­gen moeten politiek zijn'

 2. Partijen boos om corona-moraal Forum: 'Baudet raakt bodes en Kamerleden aan'
  Play

  Partijen boos om corona-mo­raal Forum: 'Baudet raakt bodes en Kamerleden aan'