Demissionair staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen tijdens een overleg in de Tweede Kamer over de Belastingdienst.
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen tijdens een overleg in de Tweede Kamer over de Belastingdienst. © ANP

Toeslagenaffaire: 15.500 ouders krijgen 30.000 euro, veel meer aanvragen dan verwacht

Bijna 15.500 getroffen ouders in de toeslagenaffaire hebben recht op de zogeheten Catshuisregeling waardoor ze een bedrag van 30.000 euro aan compensatie krijgen voor hun leed.   

8 reacties

 • Frans Loderus

  7 maanden geleden
  Dus als ik het goed begrijp hebben mensen die al lange tijd rondlopen met alle sores die dat geklungel veroorzaakt heeft dikke vette pech omdat ze te laat zijn met aanvragen van de regeling? In mijn geval hadden het stuklopen van mijn huwelijk, het kwijtraken van mijn baan en de ziekte van mijn moeder even meer prioriteit dan mezelf storten op een mogelijke compensatie regeling die waarschijnlijk voor de gewone laagopgeleide arbeider zoals ik dusdanig gecompliceerd in elkaar steekt dat je bang.
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Het probleem is, of de overheid er iets van leert, is nog maar de vraag, Op vele terreinen binnen de overheid, loopt het niet zo lekker, maar van oplossingen hoor je bitter weinig. Het is niet alleen de belastingdienst, ook bij het UWV loopt het al jaren niet echt lekker. Bij iedere nieuwe regering beloven partijen van alles en dat herhaalt zich iedere vier jaar, conclusie, er veranderd niets, al decennia lang. Hardleers volkje, al die ambtenaren.
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Wij als volk hebben zelf de overheid destijds gedwongen en aan gezet om de fraudeurs aan te http://pakken.Er zijn daardoor ook de twijfel gevallen in mee genomen.Misschien moeten de twijvelaars ook eens bij zich zelf te raden gaan hoe het komt dat ze in deze situatie terecht zijn http://gekomen.Je kan van de overheid niet verwachten dat ze alles zonder onderzoek uitkeren..De grootste fout die de overheid heeft gemaakt is na de aanvraag uitkeren en later onderzoeken of diegene recht had op de uitkering.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. De Bulgaren fraude is door een ieder/ de Kamer in de vergeten hoek beland. De toenmalig min . Plasterk heeft het laten lopen en zodoende is een ieder met een buitenlandse naam als fraudeur bestempeld. Niettemin zijn en is fraude niet van deze dag. Het al decennia lang door de mazen in wet. Helaas.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  John Huigen Ben het een met Norbert, gaan we dit nog horen hoeveel mensen hebben gefraudeerd of nu frauderen. Uit ervaring weten wij waar geld te halen is komen ook fraudeurs uit hun hok. Kijk ook naar de snelle groei van de aanvragen. Hopelijk gaat mevrouw Leijten hier ook vragen over stellen. Hoop wel dat mensen die de compensatie terecht moeten krijgen snel en ruimhartig worden afgehandeld.