Volledig scherm
Tunahan Kuzu. © ANP

Tunahan Kuzu stopt tijdelijk als fractievoorzitter Denk

Tunahan Kuzu stopt tijdelijk als fractievoorzitter van Denk in de Tweede Kamer. Dat heeft de partij zojuist bekendgemaakt. Hij zal zich de komende tijd richten op de verdere ontwikkeling van de raadsfracties. Nummer twee Farid Azarkan neemt het fractievoorzitterschap voorlopig over.

Quote

Onze raadsfrac­ties zijn jong en onervaren, ik zal komende tijd vaker het land in gaan om hen te ondersteu­nen

Kuzu gaat de gemeenteraadsfracties van zijn partij een eindje op weg helpen. ,,Onze raadsfracties zijn jong en onervaren, ik zal komende tijd vaker het land in gaan om hen te ondersteunen", aldus Kuzu desgevraagd. 

De partij benadrukt dat de aanpassing tijdelijk is, tot september dit jaar. Selçuk Öztürk zal zich gaan focussen op de Provinciale Statenverkiezingen, Eerste Kamerverkiezingen en Europese Parlementsverkiezingen in 2019. Zo moeten geschikte kandidaten worden gezocht en moet een nieuwe campagnestrategie worden uitgestippeld. Azarkan gaat de driemansfractie in de Tweede Kamer voor nu leiden.

Rotterdam

Kuzu maakte onlangs bekend tijdelijk zitting te nemen in de Rotterdamse gemeenteraad, nadat hij met voorkeursstemmen werd gekozen. Hij wil ‘de fractie ondersteunen met zijn politieke bagage’. ,,Ik heb van 2008 tot 2012 veel ervaring opgedaan, die wil ik graag delen met de fractie. Hij zat van 2008 tot 2012 al in de gemeenteraad, toen voor de PvdA. Denk heeft vier zetels in Rotterdam. Hij wil nog voor de zomer weer uit de raad

Denk deed bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart als nieuwkomer mee in veertien gemeenten en wist in onder meer Amsterdam (3), Arnhem (2), Schiedam (4), en Enschede (1) zetels te behalen.