Tweede Kamer blijft na blamage achter avondklok staan, Rutte wil niet horen van ‘een fout’

videoMet een nieuwe spoedwet heeft het kabinet de avondklok alsnog gered, wel gaat een maximale duur van drie weken gelden, tenzij het parlement wil verlengen. In de Tweede Kamer is er alsnog voldoende steun voor de maatregel, maar niemand heeft een goed woord over voor het ‘gestuntel’.

15 reacties

 • Joke Verschoor

  10 maanden geleden
  Die hele avondklok is een grote grap. Het is nu tussen 20.30 en 21.00 net zo druk op de weg als op een doordeweekse dag +/- 17.30 als iedereen van werk terug naar huis gaat. Kortom: de verplaatsingen in de avonduren die ze zogenaamd willen tegengaan vinden nog steeds plaats, alleen nu wat eerder op de avond. Het heeft dus totaal geen nut. En laten we nou eerlijk zijn, al die bobo's in Den Haag kun je nu toch niet serieus meer nemen? Het is echt te triest voor woorden... Manon Verschoor
 • C. Haster

  10 maanden geleden
  Cees Haster Alleen al de term dat de vrijheid van mensen is afgenomen door de avondklok. Ik weet niet beter dat we nog in lle vrijheid leven, maar dan met een beperking. Helaas heb ik noch van de heer Wilder noch van de heer Kuze gehoord wat hun dan voor adviezen hebben aangedragen om de corono te bestrijden. Altijd maar verwijten maken naar iedereen, maar zelf ook niet bij de les zijn. Toen het voorstel over het instellen van de avondklok aan de orde was hoorde ik niemand dat het zo niet kon.
 • Albert Tetteroo

  10 maanden geleden
  Veel grote woorden vandaag in de Kamer, gericht tegen onze minister president. Op zich begrijpelijk dat de Kamer ontsteld is over de ontstane situatie, maar moet dat in zulke harde bewoordingen? Of heeft dat met de verkiezingstijd te maken? En wat ik me afvraag: waar waren deze kamerleden in de afgelopen weken bij het uitoefenen van hun controlerende taak op de activiteiten van onze revering? Ik heb dacht ik niemand gehoord die voor deze vermoedelijke omissie eerder aandacht heeft gevraagd?
 • Hans Laats

  10 maanden geleden
  Hans Laats, Dordrecht De Minister President Markt Rutte zal, het fout niet/niks/nada toegeven en gaat verder met zijn plan en de partijen die eerst bezwaren maak(en)t SP/Groenlinks/PvdA en D66 knikken braaf als schoot hondjes hun koppen en vallen zo in de gunst van Mark Rutte bij een eventueel Kabinet Rutte 4. Puntje bij paaltje worden zij opzij geschoven
 • Dolly J. de Groot

  10 maanden geleden
  Het is zoals het is. Lukt het niet op de ene dan maar op 'n andere manier. Vraag me wel al waarom Rutte niet wil toegeven dat er wel fouten gemaakt zijn?