Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) en premier Rutte bij het coronadebat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) en premier Rutte bij het coronadebat in de Tweede Kamer. © ANP

Tweede Kamer wil terrassen uitzonderen van QR-plicht, krappe steun voor kabinetsplan

Een Kamermeerderheid wil dat er géén coronatoegangsbewijs komt voor terrassen. Een motie daarover kan rekenen op voldoende steun. De verplichte QR-code komt er wél voor alle binnenhoreca, theaters, festivals en professionele sportwedstrijden: daarvoor is krappe steun van VVD, D66, CDA, PvdA en fractie-Den Haan.

58 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @EAH Haring * klopt door de QR-plicht hebben ze ons in de tang. Als je dadelijk geen derde prik haalt dan is je code niet meer geldig en moet je om de twee dagen jezelf laten testen als je ergens naar binnen wilt. Bij mij staat te lezen - uw bewijs is geldig tot 07-07-2022 (maar het kan ook korter zijn). Het is prikken of stikken.
 • EAH Haring

  1 jaar geleden
  Wil al die blije voorstanders straks wel horen als ze hun 3e 4e 5e prikje moeten halen want anders verdwijnt hun groene vinkje
 • Els Smeets

  1 jaar geleden
  argh, tekort aan ziekenhuisbedden. Wat moeten we er aan doen? Meer verpleegkundigen, of meer boas/agenten? Nou, meer boas natuurlijk. Onderdrukken die hap. ZOrg op peil houden? Veel te duur. Bevolking eronder houden? Goedkoper en leuker.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Iedereen maakt zich druk om de terrassen, zijn we allemaal verslaafd aan drank? Zijn wel belangrijke dingen in het leven toch ? C Oosterhout
 • Ruud de Vos

  1 jaar geleden
  Als je de ene maatregel gaat vervangen door een andere kun je in mijn optiek niet van versoepeling praten. Als mensen zich niet willen laten vaccineren is dat hun eigen keus, maar dan moeten ze ook niet klagen zodra ze toch ziek worden. Het is niet eerlijk dat er onevenredig veel rekening wordt gehouden met zo'n kleine groep vaccinweigeraars.
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?