Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) en premier Rutte bij het coronadebat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) en premier Rutte bij het coronadebat in de Tweede Kamer. © ANP

Tweede Kamer wil terrassen uitzonderen van QR-plicht, krappe steun voor kabinetsplan

Een Kamermeerderheid wil dat er géén coronatoegangsbewijs komt voor terrassen. Een motie daarover kan rekenen op voldoende steun. De verplichte QR-code komt er wél voor alle binnenhoreca, theaters, festivals en professionele sportwedstrijden: daarvoor is krappe steun van VVD, D66, CDA, PvdA en fractie-Den Haan.

59 reacties

 • Eind de Baas

  1 maand geleden
  Eveline van der Smit heeft een zeer volwassen reactie die verbinding hoog in 't vaandel steeks, waarvoor hulde. Ben het helemaal met u eens overigens!
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  @EAH Haring * klopt door de QR-plicht hebben ze ons in de tang. Als je dadelijk geen derde prik haalt dan is je code niet meer geldig en moet je om de twee dagen jezelf laten testen als je ergens naar binnen wilt. Bij mij staat te lezen - uw bewijs is geldig tot 07-07-2022 (maar het kan ook korter zijn). Het is prikken of stikken.
 • EAH Haring

  1 maand geleden
  Wil al die blije voorstanders straks wel horen als ze hun 3e 4e 5e prikje moeten halen want anders verdwijnt hun groene vinkje
 • Els Smeets

  1 maand geleden
  argh, tekort aan ziekenhuisbedden. Wat moeten we er aan doen? Meer verpleegkundigen, of meer boas/agenten? Nou, meer boas natuurlijk. Onderdrukken die hap. ZOrg op peil houden? Veel te duur. Bevolking eronder houden? Goedkoper en leuker.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Iedereen maakt zich druk om de terrassen, zijn we allemaal verslaafd aan drank? Zijn wel belangrijke dingen in het leven toch ? C Oosterhout