Een bezoek aan Machu Picchu zit er niet in voor de kamerleden van VVD, CDA en D66 en ChristenUnie.
Volledig scherm
Een bezoek aan Machu Picchu zit er niet in voor de kamerleden van VVD, CDA en D66 en ChristenUnie. © AP

Vakantie Kamerleden beknot door formatie

Backpacken door Peru zit er voor de Kamerleden van de vier formerende partijen niet in deze zomer. De fracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat hun Kamerleden snel in Den Haag kunnen zijn voor spoedoverleg als de formatie daarom vraagt.

 1. Grapperhaus wil doxing strafbaar stellen: maximaal jaar cel voor intimidatie door delen privégegevens
  17

  Grapper­haus wil doxing strafbaar stellen: maximaal jaar cel voor intimida­tie door delen privégege­vens

  Demissionair minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, wil het delen van privégegevens om iemand te intimideren strafbaar stellen en komt daartoe met een wetsvoorstel. Hij wil dat er een maximale gevangenisstraf van één jaar komt op het verstrekken, verspreiden of anderszins ter beschikking stellen van identificerende persoonsgegevens met het doel iemand bang te maken.
 2. Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoerbaar, ministerie in beroep

  Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoer­baar, ministerie in beroep

  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank. Die droeg het departement vorige maand op binnen twee maanden aan een aantal zogeheten Wob-verzoeken van verschillende media te voldoen. De termijn voor het openbaar maken van de gevraagde informatie is volgens VWS ‘niet uitvoerbaar’. Dat schrijft demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.