Dries van Agt.
Volledig scherm
Dries van Agt. © ANP

Van Agt verlaat CDA vanwege gebrek steun partij aan Palestijnen

Oud-premier Dries van Agt heeft zijn lidmaatschap van het CDA opgezegd. Hij is ontevreden over de in zijn ogen te pro-Israëlische koers van de partij, laat hij in een verklaring weten. 

27 reacties

 • Sjohnny Daag

  1 maand geleden
  Politiek geneuzel van een mastodon.Voor de bune zal het CDA hem missen.Maar uit het oog uit het hart.Dag dag en een fijne dag
 • Jeroen Velzen

  1 maand geleden
  Het CDA dat zich voordoet als een middenpartij maar in feite zo rechts is als maar kan. De kiezer is niet gek hoor. Waar barmhartigheid ver te zoeken is en dachten ze nu echt dat ze op rechts weer een grote partij konden worden? Met protestantse boekhouders kan je dat compleet vergeten. Het CDA dat in 2010 nog ruim 70.000 leden had en nu nog iets van 37000. De partij waar leden na het mislukte avontuur met de PVV zeiden ik stem deze keer PvdA. Sorry CDA fuseer maar met de CU.
 • Ronald Bosch

  1 maand geleden
  @E.S.T. Donker: "Cristen(sic) (democraten) dienen immers Israel te steunen". Christenen 'dienen' helemaal niet Israël te steunen. Sommige (ik hoop de meeste) kunnen zelfstandig nadenken en een mening vormen. En die dient niet pro-Israël te zijn, maar kan pro-Israël zijn.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Israël hoort daar niet thuis Ik zou zeggen de joden weg daar Israel is van de Palestijnen De grootste fout wat er gemaakt is is Israël aan de joden te geven Gaza de grootste gevangenis op aarde Dus alle joden weg is de oplossing en daar bedoel ik niet bij wat hitler zei In de politiek zouden ze zeggen joden functie elders Ik kan de Palestijnen begrijpen want hun land was punt uit ! Michel bisschops Heerlen
 • Tom Vermeulen

  1 maand geleden
  Voor alle reageerders, kijk op You Tube nog eens naar het CDA-partijcongres in 2010. Daar is het fout gegaan en het is sindsdien niet meer goed gekomen. .