Van der Staaij: Er is geen gezonde opbouw van onze bevolking

VIDEOOnze bevolkingsopbouw zit niet gezond in elkaar. Dat zei SGP-voorman Kees van der Staaij vanmiddag tijdens De Lijsttrekkers. Daarom moet er meer ondersteuning komen voor mensen die kinderen krijgen.  

27 reacties

 • Bosman

  1 jaar geleden
  Eerder mensen belonen die bewust in deze wereld geen kinderen plannen. Leveren minder vervuiling door de mens. Kinderbijslag en kinderopvangtoeslag is leuk maar je kiest zelf voor kinderen daar dan zelf ook financieel voor opdraaien. Daar hoef ik niet voor te betalen via belastingen. Maar ja dat is mijn mening.
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  Waar is toch de tijd gebleven dat mensen zelf verantwoordelijk waren voor hun keuzes? De tijd dat mensen kinderen 'kregen' als natuurlijk fenomeen ligt achter ons, stellen plannen hun gezin. Ook de kinderbijslag dateert nog uit de periode dat kinderen krijgen geen keus was. De enig juiste manier om mensen te steunen in het onderhoud van hun kinderen zou via de belasting moeten lopen, geen subsidie maar korting. Gratis bestaat niet.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Hanneke Berrio, Bello. Ik vind dat die hele kindertoeslag eraf moet. Hooguit de kinderbijslag tot het vierde kind. Jij wilt toch kinderen neem dan ook de verantwoording
 • Lianne Van schoten

  1 jaar geleden
  Echt weer de sgp. Vrouw moet baren en achter het aanrecht. De wereld is al vol genoeg en de ouders die veel kinderen willen betalen er zelf maar voor Ik hoef niet te betalen voor andermans kinderen. En pure discriminatie om te zeggen dat een homo of lesbienne niet mag trouwen dat een huwelijk alleen voor man vrouw is. En mensen die vreemd gaan daar gaat een politieke partij niet over dat moet iedereen zelf weten. De sgp leeft in de oertijd. L van schoten
 • Henry Koster

  1 jaar geleden
  Ik vrees dat zelfs als dhr. Van der Staaij de oplossingen zou hebben voor alle wereldproblemen mensen er toch tegeb zullen ageren en dat heeft niets met beleid te maken maar weerzin van Christelijk moraliteit. Ik geef je het maar te doen om als politicus trouw te staan en te blijven aan je principes en niet continue denken aan compromissen voor electoraal gewin. Waar je bij links als allenstaande ouder financieel meer kan krijgen pleit SGP voor een stabiel gezin tegen de stroming in. Hulde!