Varkensboer wijkt niet, kabinet neemt nieuwe stikstofmaatregelen

VideoVeel minder varkensboeren dan verwacht zijn bereid om vrijwillig te stoppen met hun bedrijf. Om toch genoeg huizen en wegen te kunnen bouwen, neemt het kabinet nieuwe stikstofmaatregelen. Zo gaat er 130 miljoen euro extra naar het uitkopen van (koeien)boeren in de buurt van natuurgebieden.

40 reacties

 • Henry Janssen

  2 jaar geleden
  Niks minder veeteelt maar minder mensen. De boer moet weg en daar komen dan minimaal 1 miljoen woningen voor in de plaats met een voorzichtige 3 miljoen mensen en dat is dan wel goed voor de natuur. Schei toch uit in Duitsland België in het Oostblok overal komen er boeren bij en het bijna kleinste landje van de eu wil ze weg hebben. De grootste CO2 rommel komt van over de grens dit is gewoon symboolpolitiek van links. Kijk wij hebben dan wel verloren maar wij maken de dienst uit.
 • Jeroen Velzen

  2 jaar geleden
  Gewoon minder veeteelt in Nederland. Er zijn veel te veel varkens, kippen koeien in Nederland. In de rest van Europa is hier nog plek zat voor. En 70 tot 90% vleesprodukte is voor de export en met veeteelt boeren heb ik dan ook geen medelijden. Ze flessen de boel qua mest op grote schaal.
 • Hen(dri)k Vries

  2 jaar geleden
  Die witte boorden criminelen in de 2e Kamer hebben kennelijk niet in de gaten dat ze zelf ook moeten vreten van wat de boeren produceren. Eerst een crisis bedenken en dan als 'oplossing' de boeren hun werk onmogelijk maken. Nederland doet haar naam alle mogelijke eer aan want wat is dit land diep gezonken...
 • Peter van de Rovaart

  2 jaar geleden
  Geen koeien en varkens houden tbv export, dat zou al een heleboel schelen.! Dan maar wat meer betalen voor een stukje vlees,,! Geen megastallen voor het vee, geen vee naar het buitenland om te laten slachten,en dan weer importeren als karbonade!
 • Bob Middelburg

  2 jaar geleden
  Laten we met zijn allen veel minder vlees eten, geen kiloknallers meer kopen. Samen in opstand komen tegen de slechte behandeling van vee tijdens transport en in de slachthuizen. Geen vergunningen verlenen voor megastallen. Ik twijfel er niet aan dat de meeste boeren hun best doen om dieren goed te behandelen en milieumaatregelen naleven. Maar met minder vlees eten, minder exporteren zijn er minder boeren nodig en wordt voor hen aantrekkelijker om met overheidssteun te stoppen