Volledig scherm
Zoveel mogelijk basisscholen moeten straks ook een watertappunt krijgen © GinoPress B.V.

Veel animo voor watertappunt op de basisschool

Scholen tonen massaal interesse voor een watertappunt op het schoolplein. Binnen twee weken hebben ruim 200 scholen zich aangemeld voor deze subsidieregeling. Dat meldt staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) vandaag op Kraanwaterdag.

Een school krijgt 75 procent van de kosten vergoed, met een maximum bedrag van in totaal 2000 euro per schoollocatie. De vergoeding is voor de aanschaf, aanleg en het onderhoud van het watertappunt. 

In totaal heeft Blokhuis dit jaar één miljoen beschikbaar voor deze regeling. Volgende jaar weer. Samen zou dat goed moeten zijn voor 1000 watertappunten op schoolpleinen. Tot 14 oktober kunnen basisscholen hun belangstelling nog kenbaar maken.

Favoriete waterdrankje

Vandaag doen ruim 100.000 kinderen mee met Kraanwaterdag. Ze drinken op school alleen kraanwater en geen gezoete drankjes. Ook krijgen de kinderen les over hoe gezond en duurzaam kraanwater is en maken ze hun eigen favoriete waterdrankje met groenten, fruit en kruiden.

Staatssecretaris Blokhuis: ,,Ik weet hoe ingewikkeld het is om opgroeiende kinderen gezond te laten eten en drinken en daarin steeds de goede balans te vinden. Watertappunten op schoolpleinen kunnen echt helpen in het vinden van die balans, omdat water drinken er leuker en lekkerder van wordt. Kinderen kunnen met een lege fles naar school en zelf fris kraanwater tappen. Dikke bonus dus!”

Quote

Ik weet hoe ingewik­keld het is om opgroeien­de kinderen gezond te laten eten en drinken en daarin steeds de goede balans te vinden

Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid)