Gedupeerde ouders spraken op het Plein met premier Mark Rutte, voorafgaand aan het verhoor van Rutte door de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslagen. De commissie onderzoekt hoe ouders onterecht als fraudeurs bestempeld konden worden door de Belastingdienst.
Volledig scherm
Gedupeerde ouders spraken op het Plein met premier Mark Rutte, voorafgaand aan het verhoor van Rutte door de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslagen. De commissie onderzoekt hoe ouders onterecht als fraudeurs bestempeld konden worden door de Belastingdienst. © ANP

Veel meer toeslagenouders krijgen ‘kerstgift’ van 750 euro

Nog eens 7350 ouders die in de problemen kwamen door de kinderopvangtoeslag krijgen een gift van 750 euro netto van het kabinet. Al 8600 ouders die zich bij de Belastingdienst voor compensatie hebben gemeld omdat ze vermoeden slachtoffer te zijn in de toeslagenaffaire, krijgen zo’n ‘kerstgift’. Deze groep is fors uitgebreid, meldt staatssecretaris Alexandra van Huffelen. De nieuwe ouders krijgen het geld ‘waarschijnlijk nog’ deze maand automatisch uitbetaald.